Peternel oštro napao Novu TV: Ovo nisam doživio ni u ‘Radmanovim vremenima’!

03.11.2020. 20:16:00

Peternel je navodno za emisiju Provjereno komentirao izjave premijera Andreja Plenkovića, ali Nova TV nije emitirala izjavu.

Status prenosimo u cijelosti.

“Pozvan sam da u ime DP-a, parlamentarne stranke za emisiju Provjereno Nova TV prokomentiram Plenkovićeve teorije o radikalizaciji i općenito njegova shvaćanja slobode izražavanja i kritiziranja. Došao novinar, snimili smo prilog, potrošili sat vremena. U montaži sam međutim nestao.

Zovem novinara, tražim objašnjenje, a on mi vidno u neugodnom stanju kaže da neka zovem urednicu. Pitam urednicu, objašnjavam da se nekoga za nešto može pozvati ili ne pozvati, ali ako ga se pozove tada se MORA objaviti stav jer sve drugo je cenzura! Urednica se ispričava postprodukcijskim nesporazumima!

Dugo radim javni posao, svašta sam doživio, ali ovo nikada. Mogu reći da ovakvih postprodukcijskih problema i nesporazuma nije bilo čak ni na HRT-u u Josipovićevom najcrvenijem periodu!

Točnije Radmanovim najpotentnijim danima”, napisao je Peternel na Facebooku.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.