PICULA OGORČEN PUTINOVIM POTEZOM: ‘Ostvarili su se naši najveći strahovi, je li 24. veljače 2022. novi 1. rujan 1939. godine?’

24.02.2022. 11:01:00

Hrvatski europarlamentarac Tonino Picula osvrnuo se na ruski napad na Ukrajinu. Na Facebooku je napisao kako su se “ostvarili naši najveći strahovi o Putinovim namjerama napada na Ukrajinu. Europa mora biti na strani slobode i demokracije”.

Picula je u četvrtak ujutro sudjelovao na sastanku u Bruxellesu.

“Svijet u kojem smo živjeli posljednjih 30 godina, nakon pada Berlinskog zida nestaje u našim očima. Rat protiv Ukrajine prerastao je u globalnu sigurnosnu prijetnju. Ovdje se razmišlja je li 24. veljače 2022. novi 1. rujan 1939. godine. Po mojoj ocjeni Putin koristi sličan narativ kao i Hitler prilikom napada na Poljsku”, napisao je Picula na Facebooku.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.