Pijavica kod Iža potopila ribaricu 'Atlant', jedan od najstarijih brodova na Jadranu

27.09.2022. 19:20:00

U pomorskoj nesreći koja se u utorak ujutro dogodila kod otoka Iža, na dubinu od 60 metara potonula je 17 metarska ribarica "Atlant". Havariju je izazvalo olujno nevrijeme, odnosno pijavica koja je zahvatila brod

Uhvaćen u snažni kovitlac ”Atlant” se nagnuo i prevrnuo, ali na sreću nitko od sedam članova posade nije ozlijeđen. Riječ je inače o jednom od najstarijih ribarskih brodova na Jadranu, izgrađenom 1908. godine, javlja Zadarski.hr.

- Službenici Lučke kapetanije Zadar izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pomorskoj nesreći ribarskoga broda koja se dogodila 27. rujna oko 7.45 sati u blizini rta Parda, s južne strane otoka Iža. Obavijest o potonuću zadarskoj Kapetaniji u utorak ujutro, oko 9.20 sati, uputio je zapovjednik ribarskog broda ”Atlant“, dužine 17,89 metara i zastave Republike Hrvatske, istaknuli su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture navodeći kako je posada s pomoćnom brodicom pristala u Kukljicu na otoku Ugljanu.

Na poziciji potonuća uočeno je manje onečišćenje mora, a s obzirom da je u brodskom spremniku preostalo pogonskoga goriva, organizirana je podmorska provjera olupine, kako bi se ustanovilo eventualno onečišćenje, kazali su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Izvor: tportal.hr/Foto: fah

Izvorni autor: V. B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.