Pilsel se prepao susreta s hrvatskim vojnikom i generalom – Zvao sam policiju

06.10.2020. 08:13:00

U ponedjeljak oko 16 sati došlo je do “incidenta” u restoranu u središtu Zagreba, a kako doznajemo obračunali su se bivši saborski zastupnik Željko Glasnović i novinar, aktivist i teolog Drago Pilsel. O svemu je na Facebooku izvijestio sam Pilsel napisavši “Upravo me na javnom mjestu napao general Željko Glasnović. Čekam dolazak policije“.

U razgovoru za Večernji list Pilsel je potvrdio kako je došlo do incidenta od kojeg još osjeća strah.

Ja sam mirno sjedio za svojim stolom u restoranu Antin Gaj u Ulici Kneza Mislava. No, u jednom trenutku počeo mi se približavati Željko Glasnović. Vidio sam da ima agresivan gard i nešto je uzvikivao ali nisam ga najbolje razumio zbog žamora u restoranu. Ali, onda mi je došao skroz pred lice, nije imao masku i počeo me vrijeđati. Govorio je da podržavam ubojice hrvatskog naroda te da slobodno mogu popušiti Titov ku*ac”, ispričao je Pilsel Večernjem Listu dodavši kako je cijelo vrijeme držao ruke na prsima i mirno govorio Glasnoviću da ga pusti na miru.

“Međutim on nije odustajao, vrijeđao me dobrih nekoliko minuta, zatim se vratio za stol, odjenuo jaknu i izletio iz restorana. Cijelo vrijeme bio sam u strahu od toga da će me udariti pa sam pozvao policiju. Policajci su napravili zapisnik i rekli su kako će kontaktirati Glasnovića te mu napisati kaznu za remećenja javnog reda i mira ako prizna nedjelo, a ako ne prizna da ćemo morati obojica ići na dokazni postupak na Prekršajni sud”, kaže Pilsel.

Željko Glasnović je demantirao da se išta ozbiljno dogodilo.

“Ništa se nije dogodilo. Prolazim kroz takve situacije svaki dan. Tako ja pričam s ljudima. Pilsel se očito prepao razgovora s hrvatskim vojnikom i generalom. To je svojstveno za sve mrzitelje Hrvatske”, kazo je Glasnović pa nastavio.

“Mrzitelji Hrvatske su moralni tifusari i ljudske krivotvorine kao novčanice od tri dolara. I meni svakodnevno na ulici prijete razne babe i feministice.

Pokazuju mi srednji prst i mrmljaju nešto u svoje jugozomboidske brade pa nisam odmah na Facebook otišao kmečati Soroševcima da me obrane”, izjavio je za Večernji list Željko Glasnović.

Kazao je i to kako ga još nitko iz policije kontaktirao (s njim smo razgovarali oko 18:00 op.a.)

“Samo neka zovu, ja ću se odazvati. Navikao sam na njihov tretman. Više sam sati na obavijesnom razgovoru proveo kod hrvatske nego jugoslavenske policije”, poručio je, prenosi Večernji List

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:Kamenjar/Ilustracija

Izvorni autor: Večernji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.