PIROVA POBJEDA Hrvatska se probudila i deklasirala Bahrein, no to joj zasigurno neće biti dovoljno za četvrtfinale

23.01.2023. 19:54:00

Nakon mučenja u prvom poluvremenu Kauboji su ubacili u višu brzinu, no pobjeda je trebala biti veća
  

HRVATSKA - BAHREIN 43:32 (17:16)

MALMO Arena. Gledatelja 2.500. Suci: Jorum i Kleven (Norveška)

HRVATSKA: Kuzmanović (3+3), Šunjić (1); Grahovac 1, Duvnjak, Gojun, Kraljević, Šarac 1, Karačić 3, Musa, Šebetić, Cindrić 8, Martinović 11 (1), Šušnja, Šipić 1, Glavaš 11, Jelinić 7. Izbornik Hrvoje Horvat

BAHREIN: Isa (2), Ali Mohamed (1); Eid 2, Al Salantna, Ali, Al Samaihi, Quambar 7, Abulreda, Fadhul 1, M. Ali 1, Al Zaimoor, Madfoodh 4, Merza 4, Mahmoud 1, M. Mohamed 6, Al Sayyad 6 (3). Izbornik Aron Kristjansson

SEDMERCI: Hrvatska 2 (1), Bahrein 7 (4)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Šarac 6, Gojun 35, Karačić 45), Bahrein 6 minuta (Abdulredha 15, 40, Ali Mohamed 58)


Hrvatska je svladala Bahrein i to je najvažnije, jer nam ta pobjeda garantira 9. mjesto, a onom vrlo vjerojatne olimpijske kvalifikacije. No, završili smo natjecanje prije nego smo se nadali i idemo doma, a ne u Stockholm gdje u srijedu kreće razigravanje za medalje. Nismo više mogli nadoknaditi što smo protiv Egipta uprskali u prvom krugu u Jonkopingu. Bilo je nekih snova o velikoj razlici i onda čekanju Egipta protiv Danske, ali oni su rasplinuti odmah na startu.

Prvo, bili smo jako neozbiljni, što karakterizira susrete ove vrste. Krenuli smo u obrani 5-1 koja je bila totalno šuplja. Martinović je u prva četiri napada bio daleko od kontakta s brzim protivnicima i trebalo je nekoliko uvodnih minuta da ga Horvat zamijeni, što je bio manji problem na bližoj strani klupe. Onda je ušao Šebetić, pa se opet nismo pomaknuli, jer svi su pucali jedan na jedan. Bahrein se baš lijepo nadigravao s nama i razmrdao nam Šunjića na golu, pa je Horvat nakon 7:7 morao pozvati time out. Nije puno pomoglo, pa smo od 19. minute krenuli s obranom 6-0, na gol je došao Kuzmanović. Morali smo nešto promijeniti. Ali krenuli smo s jednom izmjenom obrana napad, nastavili sa dvije, a završili poluvrijeme čak sa tri. DuvnjakaMusu Gojuna u napadu su mijenjali MartinovićCindrić Šipić. Mijenjao je i Bahrein pa smo si to mogli priuštiti, ali sve skupa u prvom dijelu smo primili 16 golova s tim da je Dominik Kuzmanović odmah na startu obranio dva penala protivnicima. Reklo bi se, neozbiljno.

Počeli smo u standardnoj postavi, Bahrein se igrom jedan na jedan nametnuo, Mohamed Mohamed se razletio i izgledao kao Mikkel Hansen, ali s druge strane Bahrein se nije mogao obraniti i to je bila jedina svijetla točka našeg prvog poluvremena. Krila su nam pokažnjavala sve bahreinske poklone kada smo se vratili u 6-0 obranu koja je bila čisti rezon. Je naša obrana 6-0, ali protiv Bahreina ona nema nekog posebnog smisla, jer osim što su brzi, oni nemaju šutera za to prepucati. Dosljednost je dobra, ali ne pod svaku cijenu i uvijek.

Bilo je pametno osigurati se i ne ući u završnicu s premalom razlikom, jer su nam bodovi u ovoj utakmici ipak bili jako važni. U tom smislu smo i krenuli, zadržali se u obrani 6-0, Kuzmanović je obranio još jedan penal i dvije lopte iz napada Bahreina i za deset minuta drugog dijela odmaknuli smo se na pet golova prednosti, što je bilo jako dobro.

Bahreinu su sve češće počele ispadati lopte, sve manje je bilo prolaza kroz našu obranu i ljudi su se jednostavno umorili. Pokušao je Kristjansson time outom zaustaviti pad svoje momčadi, no nije to bila stvar time outa. Postali su Bahreinci i nervozni pa su naletjeli na Musu Gojuna i brzo se ugasili u svom temperamentu i bilo je jasno da je ta utakmica za njih završena. Kristajnsson je mijenjao vratare, ali nijedan od njih nije uspio napraviti posao koji bi Bahrein pokrenuo.

Onda smo mi malo zaboravili obranu, pa je Horvat zvao time out da podsjeti na nju. Uglavnom ušli smo u mirnu i sigurnu završnicu, za publiku dosadnu, ali bolje da je bilo tako. Nismo bili blizu 22 gola razlike s kojima bismo preskočili Dance, ali popeli smo se u 52, minuti na +10 i to je izgledalo lijepo. Filip Glavaš je igrao centarfora u tim trenucima, Bahreinci se više nisu mogli ni vraćati.

Na kraju smo ušli u presing ne bi li što više podigli razliku. Završili smo na +11 i sada čekamo da Egipat dobije Dansku 12 golova razlike. Nemoguća misija

Izvor: sportske.hr/Foto: HRS

Izvorni autor: Dražen Pinević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.