Pismo sina hrvatskom branitelju!

19.11.2020. 13:20:00

Dragi Oče!
Koliko si samo ponosno nosio onu maskirnu uniformu koju i danas čuvamo u ormaru! Koliko si ponosno nosio oznake 143 brigade kojoj si pripadao! Koliko si ponosno ljubio hrvatski grb na onoj šarenoj kapi! I samo da znaš sve si prenio to na svoga sina!
Naučio si me i da nikoga ne treba mrziti, ali da svoju domovinu volim bez obzira na sve! Tako i radim!
Da su vam tada kazali što tvoje kolege branitelje čeka, ne bi vjerovao! Sjetim se mladih ljudi koji su u trapericama odlazili u rat! Koji su poštovali himnu i grb! Koji su jedva dočekali izvjesiti našu prelijepu zastavu na vrh kuće!
Pjevali ste domoljubne pjesme! Branili ste dom, stvarali ste stoljetni san! Stoljetni san o slobodnoj Hrvatskoj! A krunica oko vrata i vjera u Boga su vas vodili! I kada ste izgubili nadu, vjera vas je spasila!
Eto danas oče moj, vjeri se danas posprdno smiju! Ne znači im ništa! Napustili su sve vrijednosti koje ste vi branili! Čak i heroje oslovljavaju zločincima! Jer su branili svoje? Boli to oče!
Danas su mnoge domoljubne pjesme zabranjene jer smatraju ih neprimjerenima! Izrugavaju se himni, zastava im ne znači ništa, čak i kune žele zamijeniti eurima! Čak više i nismo slobodni jer Europa na koncima vodi naše političare kao lutke koje su prodale slobodu, dostojanstvo i neovisnost, vrijednosti koje ste stvorili na smrti kolega, što je najveća moguća žrtva!
U vaše ime se ispričavaju onima koji su silovali, ubijali i rušili po Hrvatskoj! I to oni koji su rat proveli gledajući TV uratke CNN ovih novinara, iz udobnih naslonjača!
Danas polažu vijence u Dunav oni koji su mrzili sve hrvatsko! I ne žele se ispričati, za sva zla koju su počinili! A vladajući bi se ispričavali u Vaše ime! Mene to boli, ne želim znati kako bi vas to boljelo?
Volim ovu zemlju, volim jer sam jedno od milijuna krvnih zrnaca njenog krvotoka! Volim svaki njen kamen, travku i to mi neće oduzeti niti jedan političar! Niti jedan zlonamjeran poltron!
Hrvatska je vječna dok god hrvatska kćer i hrvatski sin žive punim plućima uzdignutih glava!

Izvor: Marin Puškarić - fb/Foto:Fah

Izvorni autor: Marin Puškarić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.