Plakatima pozivaju Srbe da se izjasne kao Hrvati

27.08.2021. 17:05:00

Jumbo plakatima neregistrirana Hrvatska udruga pravoslavnih branitelja poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati i pripadnici nepriznate Hrvatske pravoslavne crkve, pišu Novosti, dodajući da je jedan plakat postavljen u Rijeci, ali ih ima i u drugim dijelovima Hrvatske.

Na jumbo plakatima piše: “Popis stanovništva 2021.” i označene su riječi “Hrvat”, “Pravoslavac” i “Hrvatska pravoslavna crkva”, kojima nešto što se zove Hrvatska udruga pravoslavnih branitelja poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati i vjernici nepriznate Hrvatske pravoslavne crkve, dodaju. 

Kako pišu, jedan od inicijatora osnivanja Hrvatske udruge pravoslavnih branitelja je Goran Macura koji na Facebooku pozdravlja ustaškim pozdravom “Za dom spremni”,

“Samo da se zna. Kad ugledate ovo da znate tko stoji iza toga. Lip pozdrav dragi moji”, napisao je Macura prije par dana na svom Facebook profilu, a na jednoj slici s plakatom napisao je da ih je postavljeno 80 po cijeloj Hrvatskoj.

Izvor: riportal.net.hr/Foto: facebook

Izvorni autor: Riportal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.