Plenković: ''HDZ će postupiti po presudi Vrhovnog suda i uplatiti novac u državni proračun. Otklanjam bilo kakvu odgovornost aktualnog vodstva stranke za to vrijeme''

13.10.2021. 17:55:00

Andrej Plenković u srijedu obratio javnosti o aktualnim temama. Osvrnuo se na aktualnu pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučaju Fini media.


Andrej Plenković je u srijedu, u središnjici stranke, komentirao aktualne teme, s naglaskom na pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučaju Fini media.

''HDZ poštuje hrvatski pravni postupak i odluke sudove, uplatit će točan iznos u državni proračun. Žao nam je da nisu uvaženi svi elementi naših odvjetnika. Razmotrit ćemo, nakon što proučimo presudu, recimo - tužbu pred Ustavnim sudom'', kazao je Plenković i istaknuo da otklanja odgovornost stranke između 2004. i 2009. godine.

''Nemamo nikakve veze i ne želimo preuzeti odgovornost pojedinaca. S obzirom na brojne komentare proteklih mjeseci gdje su bili komentari da je pravosuđe HDZ-a. Dokaz je da ne postoji HDZ-ovo pravosuđe'', napomenuo je.

''Brojne populistične i netočne tvrdnje danas su osporene. Pokazale su se floskulama'', kazao je premijer i rekao da neće prihvatiti etiketu pojedinca. ''Podmirujemo sve obaveze, nemamo nikakve kredite'', napomenuo je premijer i kazao da je HDZ političku cijenu platio na parlamentarnim izborima 2011. godine.

Što se oporbe tiče, Plenković je rekao da ga ne čudi i ne dira to što govore. ''Naravno da će koristiti ovu situaciju'', kazao je premijer i dodao da ne misli da će presuda utjecati na birače. ''Imamo sasvim drugo vodstvo i ispravnu politiku za građane. Mislim da ljudi to dobro vide'', napomenuo je.

Nije htio komentirati način vođenja tadašnje stranke. ''Žao mi je što  dio navoda u žalbama nije uvažena s obzirom na sadržaj, ali prvo ćemo sve izanalizirati'', zaključio je premijer i dodao da neće biti reperkusija na poslovanje stranke.

Slučaj Fimi media

Naime, Vrhovni sud u srijedu je djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media

HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Screenshot

Izvorni autor: S. Ke.

Autor: