Plenković: Hrvatska će osigurati još 100 milijuna eura za pomoć ukrajinskim izbjeglicama

09.04.2022. 19:03:00

Hrvatska će povećati pomoć prijateljskom ukrajinskom narodu i u sklopu globalne inicijative Global Citizen Impact osigurati dodatnih 100 milijuna eura za pomoć i zbrinjavanje ukrajinskih izbjeglica, najavio je u subotu hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Dok se nastavlja brutalna ruska agresija na Ukrajinu, željeli bismo izraziti potporu i solidarnost ukrajinskom narodu", poručio je Plenković u objavi na Twitteru.

"Hrvatska obećava dodatnih 100 milijuna eura pomoći ukrajinskim izbjeglicama" koji će trebati prihvat u Hrvatskoj, rekao je.

"U ova teška vremena za ukrajinski narod, nastavit ćemo našu potporu, solidarnost i pomoć u ovim trenucima u kojima smo uz Ukrajinu i Ukrajince", zaključio je premijer.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače iz zemlje je izbjeglo četiri milijuna ljudi, prema podacima UN-ovog povjereništva za izbjeglice.

U Hrvatskoj je po zadnjim podacima više od 12.600 ukrajinskih izbjeglica.

Izvor: tportal.hr/Foto: AFP

Izvorni autor: N. S./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.