Plenković i Aladrović u podne predstavljaju nove mjere za očuvanje radnih mjesta

20.10.2020. 08:54:00

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović održat će konferenciju za novinare o nastavku mjera za očuvanje radnih mjesta radi krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Mjere bi trebale vrijediti od 1. listopada do kraja godine, kazao je Plenković odgovarajući jučer na pitanje novinara o prestanku moratorija na ovrhe, piše N1.

'Mi smo pokazali koliko smo učinili za očuvanje radnih mjesta za naše sugrađane i zaposlenike u privatnom sektoru. Vlada je učinila sve da naši građani dobivaju plaće. Uspjeli smo i da turistička sezona bude solidna, i pritom zadržali optimistične trendove kreditnog rejtinga i pogleda prema eurozoni', kazao je Plenković.

'Ako okolnosti budu drukčije, ne znači da nećemo promisliti i o drugim načinima. Poruka je jasna: obveze koje preuzimamo moramo ispunjavati, a postoje zaštićeni računi na kojima će biti tri četvrtine primanja. Treba realno gledati na ovu situaciju', zaključio je Plenković.

Izvor: tportal.hr/Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izvorni autor: N. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.