Plenković: Imamo zagarantiranih 76 potpisa

06.07.2020. 18:18:00

Predsjednik HDZ-a, uvjerljivog pobjednika jučerašnjih parlamentarnih izbora, Andrej Plenković komentirao je danas rezultate izbora prije sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koji je počeo oko 17.30 sati. Kaže da 'zagarantirano' imaju 76 potpisa

17:38 'Imali smo najjaču listu. Imali smo afirmativnu kampanju, rezultat najbolje govori da smo to dobro napravili', rekao je Zdravko Marić uoči sastanka vrha HDZ-a za N1.

Gordan Grlić Radman također je izrazio zadovoljstvo: 'Vrlo smo zadovoljni. Bila mi je čast biti ministar, ali premijer će odlučiti. Ostvarili smo pobjedu, hrvatski građani su prepoznali pouzdanost, ozbiljnost, da je HDZ odgovoran za socijalnu stabilnost građana. To nije slučajno.'

Nije htio spekulirati o koalicijama: 'Vidjet ćemo, želimo što prije formirati Vladu kako bismo mogli raditi.'

17:32 U tijeku je sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

15:51 'Najprije smo razgovarali s ljudima kojima smo već surađivali. Proizlazi spremnost za nastavak suradnje. To su bile preliminarne konzultacije, nije to fiksni dogovor parlamentarne većine. 76 potpisa je zagarantirano. Prvo ćemo analizirati stvari, ali stvari su jasne. Nemamo vremena za čekanje, moramo što prije formirati novi saziv Sabora i novu Vladu', rekao je Plenković za N1 prije sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

HDZ je osvojio 66 mandata te s 8 manjinaca, po jednim mandatom od HNS-a i Reformista ima 76 ruku u saboru.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić danas je na Twitteru potvrdio da je već obavljen inicijalni krug konzultacija.

'Predsjednik Vlade obavio je inicijalni krug konzultacija sa svim izabranim predstavnicima nacionalnih manjina, HNS-om te Reformistima. Oni daju jasnu potporu novoj parlamentarnoj većini i vladi HDZ-a koju će predvoditi Andrej Plenković', napisao je Milić na Twitteru.

Izvor: tportal.hr/Foto:Dalibor Urukalović

Izvorni autor: T. Ba.

Autor: