Plenković: Ministarstvo branitelja ostaje zasebno ministarstvo

13.07.2020. 18:51:00

‘Izborni rezultati su veliko postignuće HDZ-a, u svega nekoliko sati smo skupili 76 ruku‘, rekao je Plenković

 
 

 

- Izborni rezultati su veliko postignuće HDZ-a, u svega nekoliko sati smo skupili 76 ruku - kazao je šef HDZ-a Andrej Plenković na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća održanoj u zagrebačkom hotelu Westin, na kojoj su se analizirali izborni rezultati, te je dana jednoglasna potpora Plenkoviću za formiranje nove parlamentarne većine. Na sjednici je, umjesto Gordana Jandrokovića, za novog glavnog tajnika HDZ-a izabran Krunoslav Katičić, dok Jandroković, prema ranijem dogovoru, ostaje šef Sabora.

Plenković je, doznajemo, kazao kako bi nova Vlada trebala imati najviše 16 ministarstava, te da će Boris Milošević biti potpredsjednik Vlade, ali neće imati ministarstvo. Naveo je kako je namjera da se 22. srpnja sazove sjednica Sabora.

Doznajemo i da je Plenković na sjednici Središnjeg odbora stranke, koja je u nastavku održana u Westinu, kazao kako Ministarstvo branitelja ipak ostaje zasebno. Podsjetimo, dugo se nagađalo kako bi ono moglo biti spojeno s Ministarstvom obrane. Doznajemo i da Gordan Grlić Radman ostaje ministar vanjskih poslova.

Gordan Jandroković kazao je na sjednici da je sudjelovao u puno kampanja, ali da je ova bila bez puno stresa jer su sve dobro organizirali i pripremili, te da su imali dobru sinergiju s terenom. Na sjednici Središnjeg odbora govorili su i Branko Bačić te Tomo Medved.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.