Plenković nazvao ukidanje Dana antifašističke borbe “pokušajem detuđmanizacije”, optužio medije da lažu da će Vučić govoriti u Zagrebu iako je naveden kao govornik u dokumentima…

07.11.2019. 12:00:00

U priopćenju koje su poslali optužuju medije za “za ponovno širenje laži i dezinformacija oko održavanja Kongresa EPP-a u Zagrebu”.

– Naglašavamo kako Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a 19. studenog koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora, kako se to navodilo na portalu N1 televizije. Podsjećamo da će se, kako smo već više puta naglašavali, Izborni kongres Europske pučke stranke, na kojem će sudjelovati preko 2.000 delegata, održati 20. i 21. studenog u Areni u Zagrebu – stoji u priopćenju koje potpisuje Zoltan Kabok, glasnogovornik HDZ-a.

No, valja napomenuti kako na N1 televiziji nije bilo navedeno da će Vučić govoriti u Saboru, već da dolazi u Zagreb i da je naveden kao jedan od govornika na Kongresu.

Jednako oštro reagirao je i predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković koji je pred Banskim dvorima rekao da N1 “objavljuje laži”.

– Dakle laž na N1 jutros. Politička skupština koja se održava u Hrvatskom saboru je sastanak niži od Kongresa po svojoj razini. To je pripremno tijelo, nije dobro iznositi laži u eter koje potom drugi prenose, to je jako važno za kulturu medija – rekao je Plenković pa nastavio.

– Kongres EPP-a održat će se u Areni. To je najveći politički skup bilo koje europske obitelji ikada održan u Hrvatskoj. Doći će oko 2.000 ljudi. Svi čelni ljudi koji su ili šefovi vlada ili predsjednici stranaka iz političke obitelji EPP-a su pozvani. Mnogi su potvrdili, a koliko mi je poznato gospodin Aleksandar Vučić još nije, rekao je Plenković i dodao da Vučić ima pravo doći jer je pozvan.

Plenković se osvrnuo i na prijedlog Josipa Đakića da se Dan antifašističke borbe ukine kao blagdan. Premijer je prilično odrešito rekao je da taj prijedlog nije stav predsjedništva HDZ-a, i da oni koji su ga iznijeli ne razumiju politiku Franje Tuđmana.

–  22. lipnja je datum koji je u popis blagdana uvrstio predsjednik Tuđman i tako će i ostati. Neću dozvoliti politiku detuđmanizacije HDZ-a – rekao je Plenković pa dodao da će se o tome razgovarati na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.