Plenković o političkoj sceni: ‘Ima jako puno licemjera koji dolaze s lijevog političkog spektra’

09.03.2024. 13:25:00

Čim je objavljen datum raspuštanja Hrvatskog sabora, odmah su brojni politički akteri pojačali svoje aktivnosti. Tako i predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu sudjeluje na obilježavanju obljetnice osnutka organizacija HDZ-a u Dalmaciji, piše 7dnevno.

Nakon što je prisustvovao u Vodicama na svečanom obilježavanju 25. obljetnice Zajednice žena HDZ-a, premijer se uputio u Šibenik. Tamo će sudjelovati na proslavi 34. godišnjice utemeljenja šibenskog HDZ.

Inače, Šibensko-kninska županija dio je devete izborne jedinice, a poznato je da je prvi na listi HDZ-a sadašnji ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

‘Imali su cijeli mandat za djelovanje’

Zbog toga u toj izbornoj jedinici HDZ može računati na velik dio mandata.

Govoreći o izborima, Plenković je rekao kako na hrvatskoj političkoj sceni ima jako puno licemjera.

“Ti licemjeri dolaze s lijevog političkog spektra. Imali su cijeli mandat ‘borci za ženska prava i borci protiv nasilja’ – ništa. Non-action, ništa. Sve je bilo tamo, konvencija postoji, potpis postoji, trebalo je samo pripremiti zakon i uputiti ga u Sabor. Nisu napravili ništa. Sada ponovno govore o tome, a čija je to Vlada koja će s izmjenama Kaznenog zakona po prvi put uvesti kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe”, naglasio je Plenković.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:arhiva PDN

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.