Plenković: ‘O zabrani pozdrava ‘Za dom spremni’ razgovarat će se kad za to dođe vrijeme’

27.07.2021. 06:41:00

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković boravio je jučer u Svetom Petru u Šumi gdje je Županijski odbor HDZ-a Istarske županije održao sjednicu. U izjavi za medije nakon sjednice odgovarao je na novinarska pitanja o svečanosti spajanja Pelješkog mosta, odnosu Vlade i vlasti u Istarskoj županiji, ulaganjima…

Upitan hoće li predsjednik Zoran Milanović dobiti pozivnicu za svečanost simboličkog spajanja dvaju krajeva Hrvatske, odgovorio je da će pozivnicu dobiti iduće godine kad bude fešta povodom konačnog otvaranja Pelješkog mosta, prenosi Večernji list.

– Ovdje su operativne stvari, mi koji smo involvirani operativno bit ćemo tamo. Iduće godine će biti fešta pa će biti prilike da svi budu tamo, i oni koji su podržavali ovaj projekt i koji nisu – rekao je.

Na dodatno pitanje misli li pritom da Milanović u prošlosti nije podržavao projekt Pelješkog mosta, rekao je da je bilo različitih mišljenja.

Osvrćući se na konstataciju novinara da HDZ stoji bolje nego ikad u Istri, istaknuo je da je Vlada HDZ-a ne samo da riješila ogromne dugove Uljanika nego je pomogla i svim ključnim projektima.

– Vlada tretira sve županije na jednak način. Kako vrijeme protječe sve veći broj ljudi to prihvaća – rekao je Plenković. Što se tiče daljnjih ulaganja u Istru, najavio je da se namjerava najviše ulagati u željeznički promet.

– Oko 22 milijuna kuna će biti investicije u željeznicu. Zaboravio sam spomenuti osim izgradnje Istarskog ipsilona, ugovoren je i projekt za drugu cijev tunela Učka. Mislim da to dovoljno govori.

Na pitanje hoće li se uskoro ići sa zabranom pozdrava “Za dom spremni”, rekao je da će se o tome razgovarati kad dođe vrijeme za to. – To je inciijativa o kojoj ćemo tek razgovarati. U ovom trenutku je to, i ovako i onako nedopušteno – odgovorio je.

Izvor: Narod

Izvorni autor: sv/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.