Plenković objavio datum početka sljedeće školske godine: Pomiče se za tjedan dana

10.07.2024. 16:04:00

Andrej Plenković obratio se medijima u Sisku nakon sastanka s predstavnicima Hrvatske zajednice županija. Otkrio je da se sa županima dogovorio da će škola umjesto 2. rujna početi tjedan dana kasnije, 9. rujna

'Škola počinje 9. rujna, takav je dogovor sa svim županima. Određeni fiksni broj nastavnih dana i sati bit će odrađen, pa se to treba regulirati. Neće nitko biti uskraćen', rekao je Plenković.

Prokomentirao je i nižu stopu inflacije. 'Jako je dobro da je ona 2,4 posto i očekujemo visok stupanj odgovornosti svih aktera na tržištu da se cijene nepotrebno ne dižu više nego što je realno', rekao je.

Iznio je i komentar na temu oporezivanja neiskorištenih nekretnina.

'Što se tiče pitanja stambene politike, dva su ključna pitanja za građane i Vladu, a to je pitanje životnog standarda, plaća, mirovina, cijena i s druge strane pitanje stanovanja. U tom kontekstu Bačić s timom suradnikom priprema strategiju stambene politike u okviru koje će se razmotriti pitanja koja se nazivaju kao da su porez na nekretnine. Cilj je da dođe do obuzdavanja cijena kvadrata stanova ili kuća i to je tema kojom ćemo se najviše baviti i mjere će ići u tom smjeru da priuštivost stanovanja bude realna', kazao je premijer.

Osvrnuo se i na hakerski napad na KBC Zagreb. Kaže da bi se isto postavio i da su državni podaci bili u pitanju. 'Što ćemo pregovarati s nekim tko je cyber kriminalac', zapitao se.

Izvor: tportal/Foto: Snimka zaslona N1

Izvorni autor: B.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.