Plenković odgovorio Milanoviću: Kad je jugo, nije dobro donositi velike odluke

21.10.2021. 16:28:00

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na sastanku Europskoga vijeća u Bruxellesu prije kojeg je dao kratku izjavu.

Otkrio je da će se na sastanku razgovarati o migracijama, suradnji u području trgovine, digitalnog društva… “Razgovarat ćemo večeras i o situaciji u našem susjedstvu, BiH, stabilnosti, a očekuje se otvaranje pitanja vladavine prava, tj. rasprave koja se odnosi na Poljsku”, rekao je Andrej Plenković.

Na pitanje kakvo će bitio stajalište Hrvatske o temi poskupljenja energenata, kazao je:

“Što se tiče kućanstava, ni cijene plina ni struje neće rasti. Ograničili smo maksimalnu cijenu benzina i dizela te primirili udar na standard građana. Ne želimo da dođe do ugroze životnog standarda kad smo osigurali preduvjete za gospodarski oporavak.”

O stavu Hrvatske prema situaciji u Poljskoj i potencijalnoj uskrati europskih financijskih sredstava, Plenković je rekao:

“Mislim da moramo saslušati kolegu Morawieckog, uputio nam je svim dopis i elaborirao što je odlučio Ustavni sud u Poljskoj. Važno je da pokušamo ne dijeliti stavove država članica, da EU funkcionira što homogenije. I mi smo morali izmijeniti Ustav da bismo se prilagodili europskom pravnom poretku. Treba poštovati ono na što smo svi pristali ulaskom u EU.”

Prokomentirao je i današnje izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je poručio Plenkoviću da će početi sve blokirati ako ministar Banožić ne povuče odluku o umirovljenju.

“Jutros sam rekao da mi se čini da je jugo”, rekao je Plenković i dodao:

“Kažu Dubrovčani da, kad je jugo, da nije dobro donositi velike odluke. Ne znam je li do juga, ali osobno nisam nijednom u godnu dana sudjelovao ni sugerirao u bilo kojoj odluci vezanu uz časnike i ostale Hrvatsku vojsku. Ne miješam se i ne kanim se miješati. Ova cijela tirada očito zbog juga, ta nakupina teških optužbi i insinuacija besprizorna je, netočna, bezobrazna… Ako kani ići u velike sukobe, prijetnje, to ćemo otresti s revera kao neki dan. Ne sekiram se previše, neka razgovara s ministrom obrane.”

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.