Plenković otkrio nove cijene goriva, rekao da će razriješiti Kindera

26.09.2022. 19:16:00

U ponedjeljak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Nakon Predsjedništva izjavu za medije dao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Rekao je da je održana telefonska sjednica Vlade.

“Danas je održana telefonska sjednica Vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut”, rekao je.

Plenković je rekao da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio, pročitao ga. “Potom sam zvao na sastanak ravnatelja, gospodina Kindera i usuglasili se da zbog više nego jasno uočene nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e, da ćemo ga razriješiti dužnosti. Ne vidim tu njegovu korist, izravnu odgovornost.”

Dodao je da će Kinder biti razriješen kada mu se nađe zamjena.

“Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana. Imamo osobu za tu poziciju. Djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka”, kazao je Plenković.

Komentirajući Popis stanovništva rekao je da u njemu ne vidi ništa sporno.

Sutra će predložiti trećeg člana Uprave INA-e

Što se tiče INA-e, kazao je da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Uprave INA-e. “I dalje se ostaje pri tome da će u srijedu dosadašnji članovi biti razriješeni bez optremnina.”

Komentirao je i rezultate izbora u Italiji: “Poštujemo rezultate, sukladno očekivanjima. Imaju više nego uvjerljivu većinu, čestitam pobjednicima. Nakon formiranja vlasti stupit ćemo u kontakt”.

Upitan je da komentira razgovore SDP-a s drugim strankama uoči parlamentarnih izbora: “Najbolje vam je čitati intervjue ovoga kojeg su izbacili, gospodina Gotovca, koji drži Tita dok izlazi iz SDP-a jer ga oni tjeraju jer nije slušao dluke mudrog rukovodstva. Samo čitajte te intervjue i sve vam je jasno. Love se za slamke i naslanjaju na neke druge koji su malo popularniji od njih nakon što su se raspolovili pa sad imaju eliminaciju vodstva u Zagrebu. U svakom slučaju, da se to zbiva u HDZ-u, ja mislim da bismo mi bili despoti, autokrati, tirani, otprilike kao Putin. A ovi iz Kragujevca izbacuju i nikome ništa. Tako ispada. Eto, to mislim o tome”.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.