PREMIJER PLENKOVIĆ POTVRDIO: Točno je! Letjelica je nosila bombu

14.03.2022. 18:41:00

Premijer Andrej Plenković obraća se nakon sastanka vrha HDZ-a. Na početku je kazao da su zadovoljni jer su našli novog ministra te osigurali paket mjera pomoći građanima.

“Došlo je do velike izbjegličke krize, ona će rasti. Već je 2,7 milijuna Ukrajinaca napustilo domove. Do danas je u Hrvatsku došlo 6300 Ukrajinaca”, rekao je Plenković. Dodao je da su oko 40 posto pristiglih djeca.

“Razgovarali smo i o najozbiljnijem problemu, padu drona ili rakete. Danas smo održali sastanak sa svim nadležin tijelima”, rekao je.

“Točno je, na letjelici je bila bomba. Bilo je eksploziva. Istraga će otkriti  točno koja”, rekao je premijer.

No, kaže da cijeli niz važnih informacija koje nedostaju. Ne zna se još tko je, zašto i kako poslao bombu, tko je uputio letjelicu u Hrvatsku

“Francuzi su iskazali spremnost da nam pomognu”, rekao je Plenković. “Ja ću sutra podsjetiti taj francuski nosač aviona koji je u Jadranu, kod Dubrovnika. Razgovaramo i sa SAD-om, da vidimo kako nam oni mogu pomoći”, rekao je.

Dodao je da će i Ministarstvo obrane dati svoj plan kako ojačati obranu.

Onda se dotakao povećanja cijena goriva.

“Izgledno je da će sutra doći do novog povećanja cijena goriva, ali vjerujemo da bi s obzirom na današnju cijenu, da bi se ta cijena od idućeg tjedna trebala spustiti”, rekao je Plenković.

Izvor: Maxportal/PDN/Foto:maxportal

Izvorni autor: Maxportal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.