Plenković prihvatio sučeljavanje s Kovačem

03.03.2020. 10:19:00

Pozivam kolegu protukandidata da bude odvažan. Neka predloži vrijeme i mjesto. Ako neće on, ja ću, poručio je Kovač. Gdje i kada će biti sučeljavanje, još ćemo se dogovoriti, na vrijeme ćemo izvijestiti, rekao je Plenković.

Aktualni šef HDZ-a Andrej Plenković prihvatio je sučeljavanje sa svojim protukandidatom Mirom Kovačem. Potvrdili su to Jutarnjem listu u Plenkovićevu stožeru nakon što ga je Kovač u svojoj objavi na Facebooku pozvao da se tijekom kampanje sučele.

“Danas je prvi dan službene kampanje za izbore u našoj stranci. Vrijeme je za sučeljavanje o sadašnjosti i budućnosti HDZ-a. Pozivam svoga kolegu protukandidata da bude odvažan. Neka predloži vrijeme i mjesto. Ako neće on, ja ću”, napisao je Kovač jučer na Facebooku.

U Plenkovićevom stožeru odgovorili su kako je on već i u prijašnjim kampanjama pokazao da mu nije problem ići na debate.

“Plenković je bio u debatama u dvije kampanje za europske izbore 2013. i 2014., među ostalim i s Nevenom Mimicom kao nositeljem liste, te za parlamentarne izbore 2016. sa Zoranom Milanovićem u dvije debate, i tako će biti i na ovim izborima”, poručili su iz njegova Stožera. Rekli su, javlja Jutarnji list, kako će se o tome gdje će i kada biti sučeljavanje još dogovoriti te da će njihov stožer o tome na vrijeme izvijestiti.

Prvog dana službene kampanje Plenkovićev tim ‘Odvažno za Hrvatsku’ boravio je u Istarskoj županiji, a s članovima stranke družili su se u Puli i Umagu. Plenković je u Puli komentirao unutarstranačke izbore te je zatražio od Kovača da se ispriča svim članovima stranke jer smatra da ih je uvrijedio time što im je poručio da bi mogli izgubiti posao i da se boje glasati drugačije.

Plenkovićev protukandidat Miro Kovač i njegova ‘Opcija za promjene’, jučer su, pak, boravili u Šibenskoj županiji, a susrete s članovima imali su u Šibeniku, Drnišu i Kninu. Ekipa Opcije za promjene tijekom vikenda bila je u posjetu Splitskoj županiji, no s njima na terenu zadnjih dana nije bilo kandidata za potpredsjednika Milijana Brkića. Kako doznaje Jutarnji list, on je ovih dana zbog visoke temperature završio u bolnici, a kako su potvrdili u njegovu krugu, dobio je gripu i upalu pluća. Zbog toga narednih dana neće moći sudjelovati u kampanji.

Izvor: 7dnevno/Foto:Tomislav Kristo/Cropix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.