Plenković razriješio Paladinu i Tramišak, novi ministri Branko Bačić i Šime Erlić

11.01.2023. 19:05:00

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predstavit će je na konferenciji za medije u srijedu kadrovske izmjene u Vladi.

Pressicu premijera Andreja Plenkovića pratite uživo u programu N1 televizije i na našem portalu.

Plenković je na početku podsjetio da je ranije dobio potporu za kadrovske promjene u svojoj Vladi i rekao kako je nakon konzultacija i razgovora s Ivanom Paladinom i Natašom Tramišak odlučio razriješiti ovo dvoje ministara.

Za njihove zamjene premijer je predložio Branka Bačića i Šimu Erlića. Bačić će tako biti novi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, a Erlić će postati novi ministar EU fondova i regionalnog razvoja.

Ministrici Tramišak premijer je zahvalio na dosadašnjem radu. “Ona nije bila najsretnija što napušta Vladu, ali predsjednik vlade ima pravo birati svoje suradnike i  funkcionirati na način da ima puno povjerenje u svoje suradnike”, rekao je premijer. Što  se tiče Paladine, zajedno su došli do zaključka da je bolje da on napusti resor, kaže Plenković.

U razgovoru s novinarima, premijer je rekao kako su ministri koji su, oboje, bili na užem kabinetu Vlade danas znali da će biti smijenjeni. “Oni su dali svoj doprinos, trudili su se koliko su mogli, ovo nije prva promjena. Kad procijenimo da su potrebna osvježenja, ljudi koji će doći na te odgovorne dužnosti nastavit će tamo gdje su stali njihovi prethodnici”, kaže.

Na pitanje je li dobio bjanko podršku i za smjenu ministrice Tramišak, premijer kaže da je mogao dobiti bjanko podršku za sve, “za 10, za sve”.

Ranije se kao nova ministrica graditeljstva spominjala Mirjana Čagalj, a premijer kaže kako je razgovarao s više ljudi, ali da je njegov konačni odabir na kraju ipak Branko Bačić. “Kao što su vaši glavni urednici odgovorni za program, tako sam ja odgovoran za Vladu. Drago mi je da je u moje dvije vlade Hrvatska ostvarila strateške ciljeve”, rekao je premijer i nabrojao podosta stvari koje smatra velikim postignućima svojih vlada. “Svatko tko u današnje vrijeme radi u Vladi, shvaća koliko je to zahtjevan i odgovran posao, to nije rutinski posao na četiri godine. Ovo je težak, pun izazova posao i zahtjeva veliki angažman, veliki stupanj političnosti i stručnosti”, kaže premijer.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.