Plenković stigao na lokaciju početka radova brze ceste do Koprivnice, sutra počinje dugoočekivana izgradnja

26.10.2022. 10:08:00

Predsjednik Vlade Andrej Plenković stigao je u Koprivničko-križevačku županiju.

Stigli su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Svoj posjet započeli su obilaskom lokacije početka radova na dionici brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački.

Nakon brojnih najava tijekom proteklih mjeseci, zapravo i godina, radovi na brzoj cesti od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog počinju sutra dok je danas na rasporedu uvođenje izvođača u posao.

Rekao je to Josip Škorić iz Hrvatskih cesta i dodao da danas počinje teći rok od 30 mjeseci u kojem bi radovi trebali biti završeni.

– Radovi počinju sutra u 11:03 – dodao je Oleg Butković.

Podsjetimo, početkom listopada Krešimir Mikolić, iz tvrtke Kamgrad koja je izabrana za izvođača radova, najavio je uvođenje u posao za listopad ili studeni. Tada je kazao da bi radovi trebali završiti u roku od 30 mjeseci od dana uvođenja u posao.

 

Spomenimo da će premijer danas posjetiti i pogon Tvornice juha i Vegete u poslovnoj zoni Danica, a sastat će se s predstavnicima Podravke u sedmerokatnici. Isto tako, u planu je i sastanak sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem u prostorima Županijske uprave. Plenković će posjetiti i Sveučilište Sjever i sastati se s njegovim predstavnicima.

Izvor: drava.info/Foto:Valentino Štefanek

Izvorni autor: Adela Zember Antolić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.