Plenković: Ukinut ćemo zakon kojim je smanjena braniteljska mirovina i vratiti im 10 posto

27.01.2023. 14:44:00

Premijer je najavio da će ukinuti zakon po kojemu je smanjena braniteljska mirovina te da će vratiti 10 posto. Dodao je da se to odnosi na više od 60 tisuća branitelja

Premijer Andrej Plenković otvorio je Veteranski centar u Sinju. U njegovoj pratnji bio je i ministar branitelja Tomo Medved, prenosi Večernji.hr.

– Ovo je drugi veteranski centar koji je potpuno u funkciji. Ovo je signal zahvale braniteljima za sve što su učinili za slobodu Hrvatske – rekao je premijer Plenković te je dodao kako će se ukinuti zakon po kojemu je smanjena braniteljska mirovina te da će vratiti 10 posto. Dodao je da se to odnosi na više od 62 tisuća branitelja. Prvih pet posto vratit će od 1. srpnja, a drugih 5 posto od 1. siječnja 2024. godine. 

Upitan je i o ispitivanju posade u povodu nestanka ruske jahte. 

– Policija treba ispitati tko su ljudi koji su odvezli jahtu i izvijestit će o svemu, ja o tome nemam nekih posebnih saznanja, a oni koji su bili odgovorni u Ministarstvu već su smijenjeni – rekao je Plenković. 

Upitan je i hoće li se odazvati na sjednicu Antikorupcijskog vijeća. – To je predstava i zlouporaba institucije koja je bila nešto u prethodnim mandatima, sada je to sve već smiješno – kazao je. 

Komentirajući izjavu koalicijskog partnera Darija Hrebaka da bi na proljeće mogli biti parlamentarni izbori, rekao je da ne zna odakle to njemu, ali da nisu o tome ni s kim razgovarali.

Izvor: Večernji.hr/Foto:snimka zaslona/PDN

Izvorni autor: PDN/Večernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.