Plenković uzvratio Milanoviću: 'Ne radi se ovdje o kršenju Ustava, nego o igri skrivača'

24.11.2022. 14:08:00

O OBUCI UKRAJINSKE VOJSKE

Premijer mu odgovorio kako je to zajednička odluka te da je to misija koja će trajati nekoliko godina, a osvrnuo se i na zastupnike koji tu odluku neće podržati

Predsjednik Zoran Milanović danas je prilikom posjete Zadru rekao da je sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u misiji Europske unije za vojnu pomoć za potporu Ukrajini "osobni teror i maltetiranje od strane Plenkovića, njegova želja da pogura neke svoje ideje", prenosi 24sata .

Premijer mu odgovorio kako je to zajednička odluka te da je to misija koja će trajati nekoliko godina.

- Hrvatska je članica EU i to već 9 i pol godina. EU je donijela zajedničku odluku da se osniva misija. To je zajednička odluka svih. Ta misija nije nikakva vježba, kratka obučna vježbica u kojoj će strani vojnici doći ili naši otići, to je misija koja će trajati nekoliko godina. Vlada je pitala predsjednika, on nam nije odgovorio pismom nego se očitovao priopćenjem - rekao je.

Osvrnuo se na zastupnike koji tu odluku neće podržati.

- Prije 24. veljače nisu htjeli usvojiti u Saboru deklaraciju u Ukrajini. Ako političke stranke danas, s iskustvom Hrvatske i trajanjem ruske agresije na Ukrajinu, dvoje o tome trebamo li participirati, ako je to Hrvatskoj problem nakon što smo više puta poslali konkretnu pomoć, imamo krupniji problem i igru skrivača. Ne radi se o kršenju Ustava, nego o igri skrivača - naveo je, piše Večernji.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/N1

Izvorni autor: Antonela Šaponja/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.