PLENKOVIĆEVA PRIJATELJICA U SREDIŠTU ZANEMARENE AFERE: Krišto otvoreno progovorila o svemu!

31.07.2021. 12:02:00

”Nedavna postupanja USKOK-a i DORH-a u svezi korupcije u Gradu Zagrebu prešla su svaku razinu dobrog ukusa, te vrijeđaju osnovni ljudski zdravi razum. Osim što su javno obznanili da su imali dokaze o primopredaji mita pokojnom gradonačelniku Zagreba, ali ništa nisu poduzeli dok Milan Bandić nije preminuo, cijela akcija je izvedena kao medijski projekt koji treba prikazati da se uhićenjima vozača u Gradskom poglavarstvu rješava korupcija koja se gomilala zadnjih dvadeset i više godina”, komentira u svojem priopćenju saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto problematizirajući rad Državnog odvjetništva pa tako podsjeća i na ugovore Grada Zagreba s tvrtkama Kokoš ili jaje, Demo rebus i Katapult promocija.

”Od USKOK-a, pak, doznajemo da je uhićen isključivo vlasnik „Demo Rebusa“, pa se postavlja pitanje – ako je cijeli taj posao bio štetan za Grad Zagreb, a istu štetnu metodu za Grad Zagreb su koristile sve tri tvrtke, zašto je postupak pokrenut samo protiv jedne tvrtke i njezinog vlasnika?

Da apsurd bude veći, tvrtka koja nije obuhvaćena kaznenim progonom, „Katapult Promocija d.o.o.“, uprihodila je dodatno od Turističke zajednice Grada Zagreba, a na ime organizacije Adventa, 2018. godine pola milijuna kuna”, podsjeća Krišto koja u svojem priopćenju postavlja pitanje odgovornosti čelnih osoba Turističke zajednice napominjući da je direktorica iste Martina Binenfeld.

Osim što je naš tjednik 7dnevno nedavno problematizirao ulogu Turističke zajednice u aferi Advent, o tome se pisalo i u Nacionalu koji je došao u posjed dokumentacije koja u središte afere gura Turističku zajednicu predvođenu sa šeficom Bienenfeld.

Naime, kako se tvrdilo u ovom mediju, pod njenim je okriljem poslovanje na štetu Grada Zagreba podignuto na novu razinu, budući da za taj krak organizacije Adventa Grad nije ostvario nikakve prihode. Zbog TZ-a Grada Zagreba Javna ustanova Maksimir je 2018. i 2019.godine oštećena tijekom organizacije Adventa u Maksimirskom parku, a moguće i na drugim područjima u središtu grada gdje je u organizaciji Adventa sudjelovala Turistička zajednica.

U vezu s Turističkom zajednicom i šeficom Bienenfeld dovodi se već spomenuta Katapult promocija koja je organizirala i sporni događaj u Maksimiru, ali i niz drugih događanja pod nejasnim okolnostima pod kojim je dodatno delegirala na podizvođače odnosno dodatno davala u podnajam kućice za prodaju hrane, pića i suvenira, a koja je pored toga dobila  poticaje od Turističke zajednice, pod također konfuznim okolnostima.

Da priča bude do kraja apsurdna, predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove Maksimir Matea Topić potpisala je odluku o održavanju Adventa bez naknade. Zanimljivo je pritom napomenuti kako je Katapul promocija tvrtka sa šest zaposlenika, koja je od Turističke zajednice dobila za Advent u 2018. godini 400 tisuća kuna, premda je godinu dana ranije imala prihod nešto veći od četiri milijuna kuna pa se zapravo čini kako subvencija TZ-a predstavlja deset posto njihovih godišnjih primanja.

Treba također napomenuti kako je tvrtka kćer Katapult event bez ijednog zaposlenika u 2017. godini uprihodila 1,8 milijuna kuna, dok je od zagrebačke TZ dobila 100.000 kuna subvencija. Inače je Bienenfeld slovila za jednu od najbližih suradnica pokojnog Milana Bandića, no isto tako treba napomenuti kako je šefica zagrebačke Turističke zajednice bliska prijateljica premijera Andreja Plenkovića, i to još iz školskih dana.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Iva Međugorac / Foto: Patrik Macek

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.