“Plenkoviću je problem što su poruke javne, a nije mu problem što tamo piše”

14.02.2023. 18:18:00

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš u Newsroomu je govorila o aktualnim političkim pitanjima, uključujući i najavu izmjene Zakona o kaznenom postupku.

Na pitanje kako je doživjela jučerašnju najavu premijera Andreja Plenkovića da će se ići u promjene ZKP-a, što bi značilo onemogućavanje novinarima da objave informacije iz kaznenih postupaka koje su od interesa javnosti, Mrak Taritaš je kazala da je imala osjećaj kao da smo na putu u Sjevernu Koreju otprilike.

“Tamo negdje 2014., 2015. godine kada smo mijenjali taj zakon, mijenjalo se da određene situacije budu javne, otvorene, transparentne. Našem premijeru je problem što je to javno, a nije mu problem što tamo piše. Ako dovedemo do toga da će novinari ponovno biti pozvani na neko saslušanje, privođenje, mislim, kuda to idemo? Voljela bih živjeti u zemlji liberalne demokracije. Ova premijerova najava je zastrašujuća”, kazala je Mrak Taritaš.

“Nije mu problem što je tamo sadržajno, nego da je to javno. To je po meni put u Sjevernu Koreju”, istaknula je.

N1

Govoreći o koalicijskim partnerima HDZ-a, rekla je da treba biti autentičan u onome što se govori i čini.

“Pitam te koalicijske partnere, kad se probude ujutro i pogledaju se u ogledalu što vide? Licemjerstvo i dodvoravanje ili neke autentične politike? Živjet će se i nakon Plenkovića”, kazala je Mrak Taritaš.

Smatra da je Zlati Hrvoj Šipek pozicija glavne državne odvjetnice bila previše.

“Vidi se njezino blago nesnalaženje. Ne možete doći dva puta u Sabor i lagati. U laži su kratke noge, a kod nje su bile izuzetno kratke”, kazala je Mrak Taritaš.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.