POBJEGAO PREKO GRANICE, ALI NIJE DALEKO DOSPIO! Uhvaćen mladić osuđen zbog silovanja: Pao je ubrzo nakon raspisane tjeralice

20.08.2022. 12:04:00

ČEKA GA ZATVOR

Uhićen je mladić koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog grupnog silovanja i ucjenjivanja 15-godišnjakinje.

Zbog kazne veće od pet godina njemu je odmah određen istražni zatvor, međutim, policija ga nije pronašla na adresi zbog čega je raspisana tjeralica.

Uhićen je u petak u Austriji.

Identificirala ga je austrijska policija nakon što je Županijski sud u Zadru za njim raspisao tjeralicu.

“Svih šestero okrivljenika se branilo sa slobode, a prvoookrivljenik nije došao na objavu presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna više od pet godina zatvora onda mu je po zakonu obvezno određivanje istražnog zatvora”, rekla je u srijedu sutkinja Sandra Radanović, koja je 29. srpnja donijela presudu u tom postupku.

Drugookrivljeni je osuđen na kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora, trećeokrivljeni je dobio tri godine, a četvrtookrivljeni godinu dana zatvora. Za dvojicu maloljetnika izrečena je uvjetna kazna. Petooptuženi maloljetnik osuđen je na tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a šestookrivljenom maloljetniku izrečena je obaveza psihosocijalnog tretmana i 100 sati rada za opće dobro.

Inicijalno je u zločinu sudjelovalo sedam mladića, ali je u međuvremenu jedan od njih poginuo u prometnoj nesreći. U vrijeme počinjenja zločina trojica su bila punoljetna, dvojica mlađi punoljetnici, a dvojica maloljetnici. Na početku suđenja samo je jedan od njih još uvijek bio maloljetan.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:commons.wikimedia.org/Ilustracija

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.