Pobuna zdravstvenih radnika u KB Dubravi: Zdravstveni radnici KB-a Dubrava ponovno prosvjeduju

03.11.2020. 12:14:00

Zdravstveni radnici KB-a Dubrava ponovno prosvjeduju.

Nezadovoljni su već neko vrijeme, zbog stanja u bolnici, zbog organizacije rada, kao i zbog toga što je KB Dubrava postala covid bolnica.

"Oboljeli od covida liječe se u neadekvatnim prostorima, u lošim higijenskim uvjetima, na starim respiratorima, bez infektologa. Pacijenti su učinjeni pacijentima drugog reda", rekao je jedan od djelatnika KB Dubrava.

kb dubrava Izvor: N1

"Djelatnici KB Dubrave protestiraju zašto što su pacijente cijelog istočnog dijela grada učinili pacijentima drugog reda. Istok grada ostaje bez akutne bolnice koja hitnom službom pokriva populaciju od oko 350 tisuća stanovnika."

"Djelatnici KB-a Dubrava učinjeni su zdravstvenim djelatnicima drugog reda", rekao je Josip Ćurić, predsjednik Povjerenstva za kvalitetu KB Dubrava.

prosvjed, kb dubrava Izvor: N1

Pozivaju ministra da još jednom preispita svoju odluku o tome da KB Dubrava bude covid bolnica.

"Ne damo bolnicu, ne damo bolnicu", odjekuje pred KB-om Dubrava. "Ni naše pacijente", uzvikuju.

"Bolnica je naš drugi dom. Ova bolnica se sustavno uništava, budite uz nas, ne dajte da oduzmu vašu i našu bolnicu", kazala je jedna sestra.

Izvor: jutarnji.hr/Foto: N1 Hrvatska

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.