Počelo je Aktualno prijepodne Hrvatskog sabora, prvo pitanje postavit će SDSS-ov Boris Milošević

18.09.2019. 09:55:00

Nakon dvomjesečne stanke počinje 14. sjednica koja će trajati do kraja listopada. Sjednica Sabora će početi Aktualnim prijepodnevom, a pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima postavit će 38 zastupnika iz oporbenih stranaka i stranaka vladajuće koalicije.

9.47 HDZ-ov Zastupniki Mladen Karlić postavio je pitanje ministru državne imovine Mariju Banožiću. "Hrvatska u svom vlasništvu ima značaj nbroj društava u kojima je manjinski vlasnik, kad će ministarstvo pokrenuti prodaju te imovina i kada će biti objavljeni javni natječaji", pitao je Karlić. Ministar je odgovorio da bi kroz tri poziva za javne natječaje država trebala prodavati udjele u 60 tvrtki te da je jedan već poziv već objavljen, a dio tvrtki prodan.

9.40 SDSS-ov Boris Milošević postavio je ministru pitanje o područjima u kojima živi dobar dio srpske nacionalne manjine, a koja još nisu spojena na vodoopskrbnu mrežu. Ministar je u odgovoru naveo nekoliko projekata kojima bi se taj problem trebao riješiti. 

9.36 Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković službeno je otvorio 14 . sjednicu. Nakon himne zastupnici su prihvatili dnevni red. "Sada ćemo prijeći na postavljanje pitanja članovima Vlade, prvi na redu je zastupnik Boris Milošević te će postaviti pitanje ministru Tomislavu Ćoriću", rekao je Jandroković.

Ždrijeb je odlučio da će prvo pitanje postaviti SDSS-ov Boris Milošević, a 38. HDZ-ov Ante Babić.

Poslijepodne će premijer Plenković izvijestiti Sabor o sastancima Europskoga vijeća, a Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) će izvijestiti Sabor da je ukinulo zastupnički imunitet Lovri Kuščeviću (HDZ), bivšem ministru uprave i sadašnjem zastupniku, i dalo odobrenje Državnom odvjetništvu da protiv njega pokrene kazneni postupak zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Hrvatski sabor će jesensko zasjedanje početi s jednim novim zastupničkim klubom - Klubom Nezavisne liste mladih.

Izvor: lb/Direktno.hr/Foto:arhiva/N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.