PODUZETNICI I UGOSTITELJI PRIPREMAJU PROSVJED?!

30.11.2020. 10:53:00

Danas poduzetnici i ugostitelji trebaju saznati na koji način ih Vlada namjerava obeštetiti nakon zatvaranja ugostiteljskih objekata u sklopu novog seta epidemioloških mjera koji je stupio na snagu u subotu.

Tijekom dana će dio njih prosvjedovati u Zagrebu.

S Trga bana Jelačića u 11:59 krenut će u povorci prema Ministarstvu financija i tamo upaliti lampion, neslužbeno doznaje N1.

Podsjetimo, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) očekuje da vlada danas, u ponedjeljak, predstavi konkretne mjere za pomoć dijelu gospodarstva kojem je zbog borbe protiv širenja pandemije koronavirusa “zaustavljeno” poslovanje, pri čemu inzistiraju da se prihvati jedan od dva predstavljena modela obeštećenja.

Predstavnici HUP-a u petak su nazočili sastanku u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, na kojem su, uz ministre iz gotovo svih gospodarskih resora, sudjelovali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore (HGK), Hrvatske obrtničke komore, Udruge Glas poduzetnika te Udruženja ugostitelja Zagreba.

Iz HUP-a navode da je ovaj vikend za njih bio radan te da su tijekom njega i dalje slali svoje prijedloge vladi, koji uključuju protumjere za sve kojima je obustavljeno poslovanje, a uz ugostitelje to su i fitness centri, teretane te priređivači igara na sreću.

Ističu da su na sastanku u petak ministrima predstavili dva modela i inzistiraju da se jedan od njih prihvati. Očekuju da vlada ozbiljno shvati njihove zahtjeve jer je alternativa, kako kažu, crni scenarij kojeg nitko ne priželjkuje, a u kojemu su ugroženi deseci tisuća radnih mjesta.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Pexels

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.