Poduzetnici iz afere Vjetroelektrane optuženi i za ilegalni prelazak granice

27.03.2021. 11:46:00

Bosansko-hercegovački poduzetnici Milenko Bašić i Dragan Stipić, osumnjičeni zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac u aferi Vjetroelektrane, prijavljeni su zbog nezakonitog ulaska u Hrvatsku.

Potvrđeno je to za Telegram iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Pobjegli u BiH, još se ne zna kako su se vratili

Riječ je o dvojici osumnjičenika koji su bili u bijegu u BiH od pokretanja istrage u kojoj im je određen i istražni zatvor, a sredinom veljače su se pojavili u zatvoru u Remetincu i još uvijek nije poznato na koji su način ušli u Hrvatsku unatoč raspisanim tjeralicama.

Na ispitivanju pred Uskokovim istražiteljima negirali su sumnje da su, u aferi Vjetroelektrane, bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave i gradonačelnici Knina Josipi Rimac nudili 45 tisuća eura mita kako bi im pogodovala pri dobivanju dozvola za gradnju vjetroelektrane Krš-Pađene.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:n1

Izvorni autor: Telegram.hr/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.