Poginuo u požaru: 'Nije mu bilo spasa, sve u stanu je izgorjelo'

20.04.2020. 11:46:00

Očevidom koji je obavljen u nedjelju policija je isključila da je po srijedi tehnički uzrok, već navode "do požara je došlo uslijed djelovanja ljudske radnje"

Bilo je oko 20 sati, suprug Vlado (80) i ja smo se spremali na počinak kad je netko stisnuo zvono bez prekida i lupao na vrata. Uplašena sam odmah otvorila i vidjela snahu s unukom starim četiri godine kako ga drži u naručju i viče: "Bježite iz kuće, požar!", ispričala nam je u nedjelju Eva Komorski (80). 

- Otišla sam do Vlade, koji se zbog bolesti teško kreće i kad smo izašli na dvorište vidjela sam da gori potkrovlje gdje je živio sin Damir sa ženom i najmlađim djetetom (4). Sva sam se počela tresti, a ubrzo su dotrčali susjedi i stigli vatrogasci i Hitna, ali za Damira nije bilo spasa - rekla je.

Anamarija Lončarek, jedna od tri punoljetne kćeri koje nisu bile u kući nam kaže kako su neki od šetača kroz pitomo naselje Vinicu prvi uočili da se dimi iz potkrovlja kuće gdje je živio Damir Komorski, te da je Damirova supruga (45) iznijela dijete u naručju iz stana. 

Foto: Željko Rukavina/24sata

Kako nam je ispričala Anamarija, Damirova supruga je prvo probudila njegove roditelje i vratila se na kat kuće, ali se vatra brzo proširila po stanu i nije mogla ući u njega. On je ostao unutra i najvjerojatnije se ugušio.

Pripadnicima JVP Koprivnica je trebalo nešto više od sat vremena da ugase vatru na potkrovlju kuće. Uz vatrogasce stigao je i tim Hitne koji je mogao samo konstatirati smrt muškarca. U stanu sve je izgorjelo, a limeni krov sasvim se deformirao od visoke temperature.

Očevidom koji je obavljen u nedjelju policija je isključila da je po srijedi tehnički uzrok, već navode "do požara je došlo uslijed djelovanja ljudske radnje na neutvrđeni način u prostoriji potkrovlja kuće u kojoj se sam nalazio preminuli muškarac". 

Foto: Željko Rukavina/24sata

Komorski, koji je bio sudionik Domovinskog rata, je godinama bio bez posla kao i supruga te su živjeli od dječjeg dodatka i nekih socijalnih Damirovih prihoda, s kojima su jedva spajali kraj sa krajem.

Izvor: 24sata/ Foto: Željko Rukavina/24sata

Izvorni autor: Željko Rukavina

Autor: