Pogledajte kako izgleda bolnica u Areni - posjetio ju je i Beroš

21.03.2020. 13:34:00

Ono što je svakako vidljivo na fotografijama iz Arene, uvjeti za one koji će tamo boraviti potpuno su drukčiji od klasične bolnice, svi su ležajevi poredani u hodniku i svi su na istom mjestu

Ministar Vili Beroš posjetio je danas privremenu bolnicu u Areni, zagrebačkoj dvorani na Laništu.

Ona se priprema za smještaj bolesnika koji imaju umjereno teške simptome i ne trebaju kisik, odnosno respiratore. Oni koji će trebati kisik bit će u vojnom kampu, a najteži u KB Dubrava.

Ono što je svakako vidljivo na fotografijama iz Arene, uvjeti za one koji će tamo boraviti potpuno su drukčiji od klasične bolnice. Svi ležajevi poredani su po hodniku, svi će biti na istom mjestu, a čini se i da pacijenti koji će tamo biti smješteni neće imati neke komocije na koje su navikli.

Naime, pored kreveta se, barem za sada, ne vide nikakve utičnice, tako da će za prvo vrijeme sigurno biti otežano punjenje mobitela i kontakt s obiteljima, pa eto još jednog razloga da se ostane kod kuće.

Pripadnici Hrvatske vojske počeli su u četvrtak s podizanjem šatora i ekspedicijskog kampa ispred Kliničke bolnice Dubrava, kapaciteta 270 kreveta za prihvat oboljelih pacijenata, a postavljanje šatora trebalo bi biti završeno ovog vikenda.

Izvor: 24sata/Foto: 24sata

Izvorni autor: Merita Arslani

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.