Polaganjem vijenaca i svetom misom obilježena 31. godišnjica masakra u selu Doljani

29.07.2024. 07:53:00

U Doljanima je danas obilježena 31. godišnjica tragičnog masakra u kojem su pripadnici Armije BiH ubili, a zatim se iživljavali nad tijelima 33 vojnika HVO-a i šestero civila. Tog jutra, nasilje i brutalnost nadmašili su sve granice, ostavljajući trajne rane na ovom području.

Više od 200 ljudi, većinom civila, odvedeno je u logor smješten u muzeju u Jablanici, gdje su premlaćivani i zlostavljani. Unatoč strahotama koje su pretrpjeli, za ove zločine još uvijek nitko nije odgovarao.

Na komemoraciji je sudjelovao i fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, koji je održao emotivan govor. „Na ovakvim mjestima šutnja najviše govori, jer ona iskazuje čast. Riječi su naše prečesto, prejeftine. Kad je riječ o oprostu ja mislim da to jedino ljubav može učiniti. Za nas je kršćane to temelj“, kazao je fra Jozo Grbeš.

Izvor: HRT

Izvor: HRT/Foto: HTV / HRT

Izvorni autor: PDN/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.