Polako stižu najnovije informacije iz lokalnih Stožera; zasad nema novozaraženih

23.05.2020. 11:58:00

U Hrvatskoj je s jučerašnjim danom zabilježeno 2,243 slučajeva zaraze koronavirusom

Prema posljednjim službenim podacima koji su objavljeni na jučerašnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, u Hrvatskoj je koronavirus do sada registriran kod 2,243 osobe. Jučer je otkriveno šest novozaraženih. Umrle su još dvije osobe pa je ukupan broj žrtava zaraze u Hrvatskoj porastao na 99.

Najnovije podatke o zaraženima za čitavu zemlju doznat ćemo kada stigne izvještaj Nacionalnog stožera, ali pojedini lokalni stožeri podatke iz svojih županija objavljuju tijekom prijepodneva. Od šest novih slučajeva registriranih između četvrtka i petka, četiri su otkrivena u Brodsko-posavskoj županiji, pa se vijesti iz tog dijela zemlje čekaju s posebnim zanimanjem. Prema do sada objavljenim informacijama, u Hrvatskoj nema novozaraženih osoba.

Brodsko-posavska: nema novozaraženih

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, javljaju iz lokalnog Stožera, ali napominju da se tijekom dana očekuju rezultati dijela briseva uzetih jučer. Na području ove županije ukupan broj oboljelih dosegao je 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu, trenutno je 24 aktivnih oboljelih osoba od COVID-19.

Istarska: nema novozaraženih

Nisu otkriveni novi slučajevi, a u posljednja 24 sata ispitano je 50 uzoraka briseva uzetih u Istri. Svi su negativni na koronavirus.

Virovitičko-podravska: nema novozaraženih

Puna tri tjedna na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od COVID 19, javili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ-a. U posljednja 24 sata, 11 osoba je testirano na korona virus, a svi nalazi bili su negativni.

Ličko-senjska: nema novozaraženih

U Ličko-senjskoj županiji 35. dan za redom nema novooboljelih osoba. Od početka epidemije u toj su županije od COVID-19 oboljele 22 osobe. Izliječena je 21 osoba izliječena, dok je jedan pacijent preminuo. U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad 8 osoba, ukupno se čeka 13 rezultata testiranja.

Izvor: Telegram.hr/Foto: PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.