POLICIJA I USKOK U AKCIJI! Razbijen lanac švercera kokaina

14.04.2022. 10:07:00

U novu fazu razbijanja krijumčarskog lanca kokaina, koji je iz Latinske Amerike dolazio u Hrvatsku i u ostale europske zemlje, u srijedu su krenuli policija i USKOK.

U Hrvatskoj i u inozemstvu uhićeno je desetak osoba, među njima i stranih državljana, objavio je Jutarnji list.

To je proširenje istrage lanjske zapljene u luci Ploče 56 kilograma kokaina iz Ekvadora.

Na meti istražitelja kao glavni osumnjičenik, neslužbeno doznaje Jutarnji list, je 51-godišnji P.Ć. koji je služio kaznu zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina iz Brazila.

Među osumnjičenima je i propali zagrebački poduzetnik O. Č. koji služi kaznu od 6,5 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina kroz luku Ploče.

Akcija policije i Uskoka rezultat su prošlogodišnje zapljene u luci Ploče 56 kilograma kokaina iz Ekvadora, koji je nepoznata osoba sakrila iza metalne oplate u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je tvrtka Frigo Bonsai uvozila banane.

Istražitelji su do inkriminirajućih dokaza navodno došli zahvaljujući aplikaciji za dešifriranje poruka Sky koju su im dostavile američke kolege.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:7dnevno/screenshot

Izvorni autor: Jutarnji list/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.