Policija nakon ispitivanja prijavila Škaru za silovanje i prijetnje. Trenutno je u pritvoru

05.09.2019. 11:35:00

Čeka se odluka o otvaranju istrage i istražnom zatvoru

Bivši saborski zastupnik HDZ-a, osvajač olimpijske medalje u boksu i čelnik Autokluba Siget Damir Škaro, koji je u srijedu uhićen zbog prijave za silovanje svoje zaposlenice, ispitan je danas u policiji i zadržan u pritvoru.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje protiv 60-godišnjeg Škare te ga je prijavila za spolno uznemiravanje, silovanje i prijetnju. Ta kaznena prijava podnijeta je Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, a Škaro nije pušten na slobodu već je predan pritvorskom nadzorniku.

To bi u ovom trenutku značilo da je policija prikupila dovoljno dokaza protiv Škare na kojima je utemeljila kaznenu prijavu. Županijsko državno odvjetništvo sada mora odlučiti hoće li protiv Škare otvoriti istragu i zatražiti od suda da mu odredi istražni zatvor.

Zaposlenica za provjereno progovorila o silovanju

Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar jučer je rekla Hini da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje. Ispovijest silovane žene u javnost je dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske emisije ‘Provjereno’ Nove TV.

“On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja što govoriti da prekine, ja ću radit što ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, prepričala je žena za ‘Provjereno’.

Autoklub Siget hvali Škarine menadžerske sposobnosti

Ranije danas o Škarinom slučaju se oglasio i Autoklub Siget koji je priopćio kako nema nikakvih saznanja oko svog predsjednika. No, uspjeli su nahvaliti Škarine menadžerske i poslovne sposobnosti.

“Damir Škaro na čelo Autokluba Siget čiji je predsjednik i danas, dolazi 2004. Za predsjednika je jednoglasno izabran na izbornoj Skupštini. Njegova je funkcija volonterska, a profesionalno se radi o osobi visokih managerskih sposobnosti, čiji je doprinos razvoju i rezultatima Autokluba Siget nedvojben”, navodi taj autoklub u priopćenju koje su objavili mediji.

Kažu da su oni danas najveći autoklub u Hrvatskoj “kojeg odlikuje najviša razina kvalitete i usluge, o čemu svjedoči više od 35.000 članova i više od 100.000 korisnika usluga”. “Nemamo nikakvih saznanja o informacijama vezanim za Damira Škaru, objavljenim u medijima, te molimo da o ovoj temi kontaktirate nadležne državne institucije”, stoji u priopćenju Autokluba Siget.

Izvor: Telegram.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: Ana Raić Knežević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.