Policija o pucnjavi na granici: “Ovo nije prvi put da u pograničnom području odjekuju hici”

21.09.2023. 16:35:00

Još se ne zna jesu li meta bili hrvatski policajci niti tko je točno pucao.

Nakon što je objavljeno da je na granici s BiH iz skupine migranata pucano prema hrvatskoj policiji oglasila Policijska uprava karlovačka.

Prema njihovim informacijama jučer oko 15.40 sati policijski službenici koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija na području općine Rakovica u mjestu Koranski Lug, čuli su nekoliko pucnjeva s teritorija Bosne i Hercegovine. Hici su ispaljeni nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri da nezakonito uđu u Hrvatsku.

Što se zapravo dogodilo?

Iako je na mjestu incidenta proveden i očevid, za sada, navodi PU karlovačka, nije rekonstruirano što se točno dogodilo.

“Napominjemo da nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen”, potvrđeno je. O svemu je obavještena i policija BiH, koja također u ovom trenutku ne zna još ništa o pucnjavi.

“Odmah nakon događaja uspostavljena je mješovita ophodnja na strani Bosne i Hercegovine kako bi patrolirala na tom području od jutarnjih sati. U tom vremenu nisu evidentirani nezakoniti migranti na području Koranskog Luga”, dodaju iz Policijske uprave karlovačke.

Učestale pucnjave na granici

Otkrivaju i da ovo nije prvi put da hrvatski policajci svjedoče pucnjevima na području BiH strane s obzirom da se, kako objašnjavaju, radi o šumskom području u kojem se evidentiraju događaji i kaznena djela poput krivolova ili šumskih krađa.

“No, u posljednje vrijeme primjećujemo i određenu nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice jer zbog nemogućnosti nezakonitog prelaska državne granice dolazi do sukoba među njima”, navode te ističu kako je samo u osam mjeseci ove godine Policijska uprava karlovačka kazneno prijavila 284 krijumčara migrantima.

“Neovisno o tome, a s naglaskom na zaštitu sigurnosti, života i mira svih, policijski službenici PU karlovačke nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti događaja”, poručuju.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.