Policija objavila lažne mailove koji kruže: Ne odgovarajte i obrišite ih!

12.11.2022. 18:46:00

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je posebno upozorenje o zlonamjernoj elektroničkoj pošti. Kako navode iz MUP-a, radi se o „phishing“ kampanji čija je namjera počinjenje prijevare. Ističu da je dovoljno poruku obrisati i na nju ne odgovarati.

“Na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka u kojoj se nepoznate osobe predstavljaju kao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac i načelnik Sektora općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje Dalibor Jurić te navode kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traže od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi”, stoji u priopćenju MUP-a.

“Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati”, dodaju iz MUP-a.

U nastavku su priložili i preslike lažnih mailova:

Izvor: MUP
Izvor: MUP
Izvor: MUP
Izvor: MUP
Izvor: MUP
Izvor: MUP

 

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.