Policija prekinula trening nogometnog trećeligaša Mladosti iz Ždralova zbog korona mjera! Klubu prijeti kazna do 40.000 kuna!

21.01.2021. 21:17:00

Dok sportski klubovi iz najvišeg i drugog seniorskog i najvišeg juniorskog ranga natjecanja smiju trenirati i igrati utakmice, onima ispod to je i dalje zabranjeno. Nogometaši iz bjelovarskog kluba uvjerili su se u to

I dok prvoligaši i drugoligaši normalno mogu trenirati, kao i juniori, svim drugim uzrastima djece i niželigašima odlukama nacionalnog stožera to nije dozvoljeno.

Nogometaše Mladosti iz Ždralova kraj Bjelovara, kluba iz Treće HNL Sjever, u srijedu je prekinula policija, javlja Moj portal. Na pomoćnom terenu zatekli su trenera i 16 igrača koji su imali kondicijski trening te člana uprave.

"Tom prilikom utvrđeno je da treningom krše Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 tako da protiv pravne osobe nogometnog kluba slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti", izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Klubu kao pravnoj osobi prijeti kazna od 10.000 do 40.000 kuna jer nije poštovao zabranu ili ograničenje održavanja javnih okupljanja te 5000 do 10.000 kuna odgovorna osoba u klubu.

Osim Mladosti iz Ždralova, policija je po dojavi upala u jednu teretanu u Bjelovaru i zatekla vlasnika (36) te deset osoba koje su tamo vježbale. I njima prijete jednake kazne.

Ove mjere mogle bi se uknuti tek u veljači ako tako odluke u Vladi, a kad će se prvenstva nižih liga nastaviti, iz HNS-a još nisu otkrili. Zaustavljena su početkom prosinca pa će tako velika većina sportskih klubova biti bez organiziranog treninga gotovo dva mjeseca i postavlja se pitanje kako će to utjecati na njihovu formu.

Što se Kupa tiče, prvoligaši su svoje utakmice osmine finala odigrali prije zimske stanke, dok su utakmice Zagreb - Hajduk i GOŠK - Slaven Belupo odgođene jer su Zagrebu kao četvrtoligašu i GOŠK-u zabranili trenirati. Te bi se utakmice trebale odigrati 23. i 24. veljače, kao i utakmica Šibenika i Istre, odgođena zbog korona virusa. Hoće li se niželigaši uopće stići pripremiti do planiranog datuma, procijenite sami.

Izvor: 24sata-hr/Foto: Damir Špehar, Tomislav Miletić/PIXSELL

Izvorni autor: Josip Tolić

Autor: