Policija u Zadru uhvatila dilera; imao je 1,3 kilograma čistog kokaina koji vrijedi 1,6 milijun kuna

18.09.2019. 14:10:00

Osumnjičeni 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu priveden pritvorskom nadzorniku

Zadarska policija uhitila je i privela u Zadru raspačivača droge J. Ž. (37), kod kojeg je pronađeno 1,3 kilograma kokaina, čija se vrijednost na kriminalnom narko tržištu procjenjuje na 1,6 milijuna kuna, rečeno je u srijedu u sjedištu Policijske uprave zadarske. Policija je prije dva dana pretražila kuću uhićenog Zadranina J.Ž. te ostale prostorije i automobile koje koristi.

Pri tom su pronašli 1,3 kilograma kokaina visoke čistoće, tržišne vrijednosti 1,6 milijuna kuna, izvijestili su novinare načelnik PU zadarske Anton Dražina i voditelj Službe kriminalističke policije, Bore Mršić, predstavljajući rezultate kriminalističke istrage.

Miješanjem bi se dobilo više od tri kilograma droge

Pronađeni kokain, istaknuli su, izrazito je visoke čistoće koja iznosi od 75 do 90 posto, a ova količina miješanjem s tzv. punilom predstavlja više od tri kilograma droge u uličnoj distribuciji i postiže cijenu od 500 kuna po gramu.

Uhićenog 37-godišnjeg dilera J. Ž. policija svrstava u red ‘najistaknutijih osoba u preprodaji kokaina na zadarskom narko tržištu’, istaknuo je Mršić. Osumnjičeni 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu za proizvodnju i promet drogama priveden pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage nadležnog županijskog suda.

Policija misli da je novac od droge investirao u nekretnine

Policija je u kriminalističkoj istrazi također utvrdila visok stupanj sumnje da je uhićeni diler imovinsku korist od preprodaje droge u prethodnom razdoblju investirao u nekretnine i druge materijalne vrijednosti u svom posjedu i posjedu članova svoje obitelji i drugih bliskih osoba.

Stoga se u suradnji s nadležnim tijelima nastavlja kriminalističko istraživanje, rekli su iz PU zadarske.

Izvor: Telegram.hr/Foto:PIXSELL7Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.