Policija započela s kontrolama uoči susreta Hrvatska – Mađarska (čet, 20.15)

09.10.2019. 13:48:00

Splitska policija u srijedu je, dan uoči nogometne utakmice hrvatske i mađarske nogometne reprezentacije pred ispunjenim Poljudom na kojem se očekuje 33 tisuće navijača, započela sa sigurnosnim kontrolama s obzirom da je utakmica proglašena kao visokorizična.

Policajci u uniformi i ‘civilu’ pojačano su nazočni na splitskim ulicama, budući da se prvi dolasci navijača očekuju tijekom poslijepodneva.

Na raspolaganju je veći broj policajaca i iz drugih policijskih uprava, helikopter, dronovi i sve ostalo što im može pomoći u detektiranju i sprječavanju eventualnih incidenata.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić izjavila je Hini da su njihovi policajci raspoređeni na svim ključnim punktovima u gradu, odnosno na mjestima gdje će se okupljati navijači.

Ponovno pozivaju građane na suradnju i da im dojave ako uoče bilo kakve nerede.

“Navijače očekujemo, ali i očekujemo da oni neće svi biti navijači istih navijačkih skupina. Očekujemo ih ne samo u Splitu, već i na području cijele županije. Isto tako očekujemo i strane navijače. Molimo građane da ukoliko uoče bilo kakvo sumnjivo ili protupravno ponašanje da odmah nazovu 192. Smatramo da nam u ovom trenutku mogu pomoći i građani”, istaknula je Lolić.

Policija u svom redovnom radu osiguranja utakmice kontrolira i društvene mreže, na kojima su se posljednjih dana pojavile dvosmislene informacija koje ne ukazuju na direktnu ugrozu, ali moraju biti provjerene.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN/Foto:Ivana Ivanovic/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.