Političkim patuljcima ego je veći i od Ukrajine i od Hrvatske

18.12.2022. 10:42:00

Hrvatska je teško osramoćena odlukom Sabora da se ne priduži misiji EUMAM.

Hrvatska je posljednja zemlja kojoj bi trebalo pasti na pamet ne pridružiti se pružanju vojne pomoći Ukrajincima u misiji kojoj se priključila čak i Norveška, koja nije članica Unije.

Hrvatska, koja jedina od zemalja EU-a ima recentno iskustvo agresije i rata, progonstva i razaranja – morala je biti dio ove misije.

Političke patuljke, međutim, ne treba tražiti isključivo u oporbi koja je pogriješila kad nije glasala za ovu odluku niti ih ovoga tjedna treba tražiti samo na ovoj temi.

U Petrinji je ovog tjedna u kontejnerskom naselju umrlo dijete od mjesec i pol dana. Beba je, čini se po dosad dostupnim informacijama, umrla od sindroma iznenadne dojenačke smrti od kojeg umiru bebe i u stanovima u Zagrebu ili mondernim vilama po Kaliforniji. Politički patuljici nisu krivi za smrt te bebe, ali su itekako krivi jer je ta beba svoj kratki život provela 2022. godine u Hrvatskoj u limenom kontejneru koji prokišnjava. Obitelj koja je izgubila dijete prije dvije godine je izgubila kuću u potresu, ima pravo na konstrukcijsku obnovu i politički su patuljici svi oni koji im pune dvije godine tu obnovu nisu omogućili niti su za njih našli bolje rješenje od treće zime u limenom kontjneru.

Oni se neće prepoznati, ali vi znate tko su

Politički patuljici su svi oni na političkoj sceni koji će danas stiskati ruke nogometašima na Trgu, a nisu našli toliko veličine da budu ponizni i odu u taj kontejner izraziti sućut obitelji.

Politički patuljici su i svi oni koji su okrenuli leđa osobama s invaliditetom, djeci s teškoćama i njihovim obiteljima koje su ovog tjedna prosvjedovale na Markovom trgu.

Politički su patuljci mirkoskopske veličine, oni koji su – dok su jedni prosvjedovali – k sebi na sastanak pozvali stranačku kolegicu koja je bez srama popljuvala roditelje i njihovu djecu na hladnoći jer su mogli i oni, kako kaže, biti na toplom u ugodnom razgovoru s ministrom – kao ona.

Politički su patuljici svi oni koji su stvorili sustav u kojem si unutra i na toplom kad si dobar s ministrom, a vani, na hladnoći i u kontejneru koji prokišnjava kad nemaš prijatelja u Vladi i stranci.

Politički patuljici su svi oni čiji je ego veći i od Ukrajine i od Hrvatske i od nemoći i patnje i hrvatske i ukrajinske djece.

Ne moram ih imenovati, oni se neće prepoznati, ali vi znate tko su.

 ** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Portala Dnevnih Novosti već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: Nataša Božić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.