Poljska tvrtka za streljivo digla je proizvodnju zbog Ukrajine

25.03.2023. 13:19:00

EUROPSKI PLAN

Dezamet, koji proizvodi streljivo za topništvo, minobacače i bacače granata, jedna je od 50 tvrtki za oružje u grupaciji PGZ

Poljski proizvođač streljiva Dezamet, dio državne grupacije za proizvodnju oružja Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), značajno će povećati svoj proizvodni kapacitet kako bi Ukrajinu opskrbio streljivom koje financira Europska unija, rekao je poljski premijer u subotu, prenosi 24sata.

Najava premijera Mateusza Morawieckog dolazi uoči planiranog posjeta povjerenika Europske komisije za unutarnje tržište Thierryja Bretona Dezametu u ponedjeljak.

17 članica zuajedno će nabavljati streljivo za Ukrajinu

Sedamnaest država članica Unije i Norveška su se ovog tjedna složile da će zajedno nabavljati streljivo kako bi pomogle Ukrajini i kako bi napunile vlastita skladišta, rekla je Europska obrambena agencija.

Dezamet, koji proizvodi streljivo za topništvo, minobacače i bacače granata, jedna je od 50 tvrtki za oružje u grupaciji PGZ.

"To postrojenje može računati s novim narudžbama i sredstvima, pokrenut ćemo nove proizvodne linije u ovoj tvrtki i u drugima kako bismo proizvodili municiju", rekao je Morawiecki za poljski Radio RMF na pitanje novinara o Bretonovom posjetu tvornici.

"Želimo umnogostručiti proizvodnju nekoliko puta što je brže moguće", dodao je.

Morawiecki je kazao da također računa da će privatne kompanije u Poljskoj povećati svoju proizvodnju streljiva.

PGZ namjerava povećati broj zaposlenih za nekoliko tisuća ljudi, rekao je šef Sebastian Chwalek u petak. Grupacija trenutno zapošljava oko 20.000 ljudi.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/granate/aa.com.tr

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.