Položeni vijenci za poginule u Domovinskom ratu

25.07.2020. 13:20:00

U povodu obilježavanja dana MO Tenja i crkvenog goda Svete Ane, u ovome je mjesnom odboru organizirano svečano polaganja vijenca i paljenje svijeća podno spomenika poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. U spomen na sve koji su za Hrvatsku dali najvrijednije, svoje živote, vijence su položila izaslanstva MO Tenja, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

- U proteklom razdoblju Tenja se infrastrukturno razvijala, a ono što bi istaknuo kao najvažnije je izgradnja sportske dvorane u sklopu osnovne škole, i rekonstrukcija postojeće biciklističke staze. Na žalost, zbog štednje, u 2020. godini bitno nam je smanjen proračun, sa 550 na samo 100 tisuća pa smo od bitnih ulaganja morali odustati, rekao je predsjednik Vijeća MO Tenja, Nikola Krešo.

Zamjenica gradonačelnika Žanom Gamoš ovom je prigodom istaknula: Od većih projekata ulaganja proračunskih sredstava izdvajam izgradnju najveće školske, sportske, trodjelne dvorane u okviru OŠ Tenja, obnovu biciklističke staze i paralelnu obnovu nogostupa. Slijede dva velika projekta - na parceli u Osječkoj ulici u vlasništvu Grada Osijeka koju smo podijelili na dva dijela, gradit ćemo, u okviru društveno poticajne stanogradnje, približno 70 gradskih stanova na parceli od 6 tisuća kvadrata i novi dječji vrtić po uzoru na onaj u Višnjevcu.

- Tenja je jedan od mjesenih odbora koji najbolje pokazuje zašto je i koliko mjesna samouprava važna. U proteklih 10 godina upravo su iz Vijeća MO Tenja proistekle brojne inicijative od veikog značaja. Riješeno je pitanje kanalizacije i izgradnje društvenog doma. Tu je i županija dala svoj doprinos, i to obnovom ljekrane i doma zdravlja, rekao je Ivan Radić koji je vijenac položio u ime Osječko-baranjske županije.I.Solar

Izvor: Glas Slavonije/PDN/Foto: Gojko Mitić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.