Polufinale Europskog prvenstva: 'Hrvatska - Norveška' danas od 17 sati na RTL-u!

24.01.2020. 11:21:00

Bodrite naše Kauboje uz uvodnu emisiju u 17 sati i prijenos utakmice od 18 sati na RTL-u! Ukiliko niste u mogućnosti u to vrijeme biti pokraj malih ekrana, utakmice Europskog prvenstva u rukometu možete gledati bilo kad i bilo gdje na RTLplayu!

Zbog lošije gol-razlike od Španjolske, Hrvatska je zauzela drugo mjesto u skupini te sada prolaz u finale mora izboriti protiv Norveške, za koju će većina reći da je teži protivnik od Slovenije. To će biti drugo europsko polufinale za Norvešku nakon prvog izborenog 2016., dok je na Euru 2018. u Hrvatskoj Norveška završila na sedmom mjestu. No Norvežani su puno uspješniji na SP-ima, na kojima su 2017. i 2019. osvojili srebrna odličja.

Hrvatska je, pak, puno bolja od Norveške na EP-ima ostvarivši čak devet polufinala te dvije srebrne i dvije brončane medalje, no baš kao i  Norveška, i  Hrvatska je u lovu na svoje prvo europsko zlatno odličje. U međusobnim ogledima Hrvatska je slavila osam, a Norveška četiri puta. Na Euru 2016. Hrvatska je trijumfirala protiv Norveške odnijevši  broncu, kao i na Euru 2018. kada je Hrvatska pobijedila u drugom krugu. Za broncu na EP-u 2016. Norveška se „osvetila“ na SP-u 2017. kada je pobijedila Kauboje u polufinalu. Obje momčadi su neporažene na ovom prvenstvu pa možemo očekivati veliku borbu i veličanstvenu rukometnu predstavu.

Izvor: RTL.hr/Foto:Instagram/Domagoj Duvnjak

Autor: