POMOĆU PRAVOMOĆNE PRESUDE SUDA BUJANEC OVRŠIO NEWSBAR Voditelj poručio: Tko se zadnji smije, najslađe se smije

24.04.2021. 08:26:00

Voditelj Bujice Velimir Bujanec ovršio je News Bar Empire, izdavača satiričnog i humorističnog sadržaja.

Podsjećamo, portal Direktno je pisao o tome kako je Bujanec prvo nepravomoćno dobio spor protiv izdavača jer je sud zaključio da su o Bujancu objavljene neistine, koje su k tome još i uvredljive. Zato je News Bar, pisalo je u presudi, morati platiti Bujancu 12 tisuća kuna odštete. Bujanec je tužio NewsBar jer su u članku pod naslovom "Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zaplijeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura" objavljeni "netočni uvredljivi navodi" da je "hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura".

U međuvremenu je presuda postala pravomoćna, a izdavač je, kako tvrdi Bujanec, izbjegavao platiti pa je voditelj posegnuo za mehanizmom ovrhe pomoću sudske presude.

Bujanec se svojom pravnom pobjedom pohvalio i na Facebook profilu te objavu prenosimo u cijelosti:

"TKO SE ZADNJI SMIJE, NAJSLAĐE SE SMIJE:

Hvala NewsBaru na odšteti!

Mnogi su mi se rugali kada sam svojedobno tužio 'satirični' NewsBar. Ja se neću nikome rugati, ali sa osobitim zadovoljstvom izvješćujem svekoliku hrvatsku javnost da mi je na račun upravo sjeo iznos od 12 tisuća kuna, uvećan za šestogodišnju kamatu, što uopće nije malo… Naime, pravomoćnom odlukom nadležnog suda NewsBar je izgubio tužbu i već neko vrijeme izbjegavali su isplatiti traženi iznos, pa je moj pravni tim, predvođen briljantnom odvjetnicom Nikolinom Brkić, ovršio njihovog nakladnika NewsBar Empire d.o.o. I lovica je sjela…

Satira je OK, ali skrivati se iza tzv. satire, kako bi se vrijeđalo i difamiralo ljude – to ne može! Da je ljevičare lijepo lupiti po džepu, osjetila je i moja pametna odvjetnica, koja je također bila izvrgnuta njihovom ruganju, a sada je nagrađena pozamašnim parničnim troškom. U svakom slučaju, hvala NewsBaru - uz napomenu: TKO SE ZADNJI SMIJE, NAJSLAĐE SE SMIJE!".

Izvor: direktno

Izvorni autor: lb/foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.