Pomognimo Tomislavu Merčepu!

06.11.2019. 09:09:00

Slavni zapovjednik obrane Vukovara treba kućnu njegu

U utorak 29. 10. 2019. godine teško bolestan Tomislav Merčep nakon kraćeg liječenja od trećeg moždanog udara nastavak terapija imat će u zatvorskoj ćeliji.

Iako nikad jači u duhu i nikada spremniji da se za Hrvatsku bori do kraja, posljedice trećeg moždanog udara su vidljive. Tomislav ne može sam bez pomoći hodati, otežano govori, dio usana je blokiran i zato upućujem ovo OTVORENO PISMO:

1. Ministru zdravstva dr. Milanu Kujundžiću

- Poštovani ministre, jeste li upoznati sa zdravstvenim stanjem Tomislava Merčepa i je li opravdano da se hrvatski državljanin s tako teškom dijagnozom upućuje u zatvor da, umjesto na kućnu njegu do oporavka. Molim Vas da organizirate specijalistički pregled i donesete pravovaljano mišljenje i odluku.

2. Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović

- Poštovana Predsjednice, zašto niste pomilovali hrvatskog branitelja Tomislava Merčepa iako se upoznati s njegovim teškim zdravstvenim stanjem i činjenicom da je odslužio vise od 2/3 kazne. Imate li snage, volje i hrabrosti da to učinite na kraju mandata?

3. Generalskom zboru

- Što ste poduzeli kako bi zaštitili hrvatskog branitelja Tomislava Merčepa, koji je odbio povlastice i generalski čin, i što možete učiniti da se uputi na kućnu njegu a ne u zatvorsku ćeliju po zimi

4. Hrvatskim braniteljima

- Zašto niste jedinstveni i ne štitite leđa i živote jedan drugome kao što ste to činili u Domovinskom ratu. Može li vas spašavanje Tomislava Merčepa ponovno ujediniti?

5. Hrvatskom narodu i svim državljanima Hrvatske

- Jeste li se zapitali gdje bi danas bili i tko bi vama vladao da branitelji kao Tomislav Merčep nije od samoga početka branio svoj narod i svoju Domovinu. Zaslužuje li Tomislav vašu potporu da bude liječen u humanim uvjetima?

Dignimo glas ljubavi i poštovanja i izborimo se za humano liječenje Tomislava Merčepa!

Ivan Valek, dipl. ing. arh./hrvatski-fokus.hr

Izvor: Dragovoljac.com/Foto:Dragovoljac.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.