PORIN DOLAZI U GRAD PICOKA Đurđevčice osvojile Porin, imaju najbolji album folklorne glazbe

29.04.2023. 09:26:00

Ženski vokalni sastav Đurđevčice  iz Đurđevca, osvojile su nagradu Porin 2023. za album Pozvale so dekle dečke, u kategoriji Najbolji album folklorne glazbe.

– Dragi naši prijatelji i pratitelji, neizmjerno nam je drago što vam možemo prenijeti vijest da je naš album Pozvale so dekle dečke osvojio nagradu Porin 2023. u kategoriji Najbolji album folklorne glazbe. Ova nagrada najviše pripada našoj voditeljici Kristini Benko Markovica koja je priredila ove napjeve i napravila aranžmane, a njena folklorna i etnomuzikološka karijera ovom nagradom dobila je svoju krunu – poručile su na svom službenom Facebook profilu.

Uz navedeno Đurđevčice su navele da ova nagrada pripada svim Đurđevčicama, kako bivšima tako i sadašnjima, producentu Davoru Jendrašiću, orkestru i ostalima koji su sudjelovali u izradi albuma, ali i onima koji će nastaviti njegovati i izvoditi napjeve zabilježene u njemu.

Na kraju svog osvrta Đurđevčice su zahvalile svima koji su  omogućili nastanak ovog albuma.

Objevu Ženskog vokalnog sastava Đurđevčice prenosimo vam u cijelosti:

"❤️IMAMO GA!❤️
Dragi naši prijatelji i pratitelji, neizmjerno nam je drago što Vam možemo prenijeti vijest da je naš album "Pozvale so dekle dečke" osvojio nagradu Porin 2023. u kategoriji "Najbolji album folklorne glazbe".
Ova nagrada najviše pripada našoj voditeljici Kristini Benko Markovica koja je priredila ove napjeve i napravila aranžmane, a njena folklorna i etnomuzikološka karijera ovom nagradom dobila je svoju krunu. Osim njoj, ova nagrada pripada svim Đurđevčicama (bivšima i sadašnjima), producentu Davoru Jendrašiću, orkestru i ostalima koji su sudjelovali u izradi albuma, ali i onima koji će nastaviti njegovati i izvoditi napjeve zabilježene u njemu.
Ovim putem, veliko hvala svima koji su omogućili nastanak ovog albuma, ŽIVELI!????", napisale su Đurđevčice na svojoj mrežnoj stranici.

Izvor: PDN/Foto: Facebook Đurđevčice OFFicial

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.