PORTUGAL – HRVATSKA: Dalić bez nekoliko najvećih zvijezda

05.09.2020. 19:47:00

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20:45 sati u Portu igra protiv Portugala susret prvog kola Lige nacija. 

Dugačka je stanka iza hrvatske nogometne reprezentacije zbog pandemije koronavirusa. Naime, ovo će biti prva utakmica nakon studenoga 2019. godine kada su Dalićevi izabranici prvo na Rujevici protiv Slovačke osigurali direktan plasman na završnicu Eura, a nakon toga su odradili i protiv i prijateljsku utakmicu u Puli protiv Gruzije (pobjeda 2:1).

U ovom ciklusu u sklopu Uefine Lige nacija hrvatsku nogometnu reprezentaciju čekaju dva gostovanja, večeras protiv Portugala te u u utorak kada gostuju u Francuskoj, protiv aktualnog svjetskog prvaka iz Rusije 2018. godine.

Hrvatska do sada niti jednom nije pobijedila, a u dosadašnjih pet susreta upisala je remi, uz četiri poraza i 1-8 razliku pogodaka

Podsjetimo, Hrvatska je za ovu akciju oslabljena neigranjem kapetana Luke Modrića i dokapetana Ivana Rakitića, nema ni Šime Vrsaljka.

Kapetan portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo neće večeras igrati protiv Hrvatske u Portu zbog infekcije prsta desne noge, potvrdio je Portugalski nogometni savez.

Nešto više od sat vremena prije utakmice stigli su i sastavi. Kao što je najavljeno u udarnoj momčadi Hrvatske u napadu nema Brune Petkovića...

PORTUGAL: Rui Patricio - Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Guerreiro - Danilo - Joao Moutinho, Fernandes - Jota, Joao Felix, Bernardo Silva

HRVATSKA: Livaković - Barišić, Vida, Lovren, Jedvaj - Vlašić, Kovačić, Pašalić - Rebić, Kramarić, Brekalo

Izvor: tportal.hr/Foto: Profimedia / Autor: Montaža: tportal.hr /

Izvorni autor: V.R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.